Sembla mentida com en ple 2024 encara haguem de denunciar situacions com la que s'ha viscut en un hospital de Barcelona, concretament a la Clínica Corachán, on segons Vilaweb, s'ha produït un nou cas de catalanofòbia. I és que tal i com explica el citat mitjà, la família d'un home de 89 anys amb demència ha denunciat públicament que el neuròleg que els va visitar es va negar a atendre'ls si parlaven en català. Va passar el passat divendres, després que fes més d'un mes que esperaven la visita. Què els hi va dir el doctor?: que feia tres anys que treballava a Catalunya i que mai els pacients s'havien negat a canviar de llengua. En aquest sentit, es va negar a atendre'ls al·legant que no entenia prou la llegua per a fer un diagnòstic al malalt. Els pacients no van voler cedir i van omplir un full de reclamacions. Posteriorment, també van denunciar-ho al Departament de Salut, la Plataforma per la Llengua i a través de les xarxes. 

El centre li ha respost que "li donarem resposta quan hàgim estudiat la situació. Perdona les molèsties ocasionades, seguim el seu cas de prop", i la família corrobora que durant la visita van intercanviar una conversa amb el metge íntegrament en català i ell els entenia. A més, asseguren que ningú del centre sanitari els va advertir que el neuròleg no coneixia la llengua. En saber-ho, algú que no és la primera vegada, ni serà l'última que esclata quan veu casos com aquests sobre la nostra estimada llengua, s'ha tornat a posar les mans al cap. Parlem del Jordi Eroles, que fa uns dies aplaudia les paraules d'Òscar Andreu i Òscar Dalmau al programa Col·lapse de Ricard Ustrell a TV3 sobre el català, després de la visita i del que va dir Jordi Évole sobre l'espanyolització de Televisió de Catalunya. Deia aleshores Eroles en sentir els Òscars: "Els catalanoparlants q tenim fills sabem molt bé d q parlen els Òscars: és una lluita constant perquè no destrossin la llengua. Jo sempre he dit q els meus 3 fills parlaven millor el català abans d’anar a l’escola. Ara, amb 21, 19 i 17 anys, parlen catanyol i tant se’ls en fot":

Ara, en conèixer el cas del pacient amb demència i la seva família, Eroles ha tornat a esclatar, amb una explícita paraula, "Demencial": "Demencial l’actitud del metge (i la de tots els seus pacients catalanoparlants incapaços de fer un #mantincelcatalà durant els 3 anys que fa que el neuròleg viu i treballa a Catalunya!)". Té tota la raó.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!