Les darreres 24 hores no s'ha parlat d'una altra cosa: el menysteniment, bé per ignorància, bé amb premeditació i traïdoria, cosa que és igual de greu, cap a la llengua catalana per part d'una coneguda esportista... catalana. Parlem de la tennista nascuda als Estats Units i catalana d'adopció (de Begur) Paula Badosa, que fa unes setmanes va arribar a ser la nº2 del rànquing WTA, i que acaba de concedir una entrevista a Lawn Tennis Association (LTA), un canal que informa sobre el tennis femení. En un moment determinat li pregunten per les llengües que parla en l'actualitat. La seva resposta, de traca: "Parlo l'espanyol, el català... bé, el català no és una llengua, però la compto igualment. I l'anglès". Un menysteniment cap a la nostra llengua que ha fet sulfurar tothom, amb raó. A les xarxes li han plogut tantes galetes que no sabia ni d'on li venien:

Posteriorment, Badosa s'ha intentat justificar dient que "Sento molt que la notícia s'hagi malinterpretat i demano disculpes". Però la indignació després de les seves paraules ha estat de les grosses. I en alguns casos, no només hi ha qui s'ha indignat amb ella, sinó amb el que van posar a l'Esport3, canal esportiu de Televisió de Catalunya, després de les polèmiques declaracions.

Paula Badosa con la bandera de España
Paula Badosa 

Com veuen al primer tuit, parlaven d'error no forçat i de lapsus, traient ferro al que havia dit Badosa. Veure això va fer sulfurar precisament algú que ha treballat molts anys a la casa i que defensa i defensarà la llengua catalana allà on sigui. Parlem de Jordi Eroles. L'estimat periodista, 30 anys a TV3, expert en política, presentador d'Els Matins d'estiu fa anys amb l'Ariadna Oltra, o del Vespre 324, s'ha agafat una excedència i fa uns mesos que és el nou cap de comunicació del departament d'Acció Exterior de la Generalitat.

Jordi Eroles Generalitat TV3
Jordi Eroles / TV3

Al seu perfil a xarxes, Eroles posa, a banda del seu càrrec, que és "Vilanoví-ribetà, pare d 3, casat amb l'Esther. Fan del Boss i d córrer x la muntanya". Caldria afegir-hi i defensor del català, la seva llengua, la que adora i fa servir des que va néixer, i no pensa permetre que ningú no la tracti com es mereix, com a una llengua. Per això, si ja anava calentet amb el que havia dit Paula Badosa, veure com Esport3 ho rebaixava a lapsus li ha fet treure foc pels queixals: "Perdoneu, làpsus?!?!?! Quin làpsus?!?! Hem d’intentar justificar allò que és injustificable? Les coses, pel seu nom: la IGNORÀNCIA o la MALÍCIA de Badosa! I no sé què és més greu":

Molts seguidors comparteixen indignació. Algun, fins i tot, recorda que TV3 enguany oferirà els partits de la tennista de Begur: