Sembla mentida que sigui catalana i digui això. Paula Badosa, que va arribar fa unes setmanes a ser la nº2 del rànquing WTA, l'acaba d'espifiar en una entrevista a Lawn Tennis Association (LTA), un canal de tennis que informa sobre el tennis femení. La catalana, que va néixer a Nova York i resideix actualment als Emirats Àrabs Units, ha dit el següent en ser preguntada per les llengües que parla en l'actualitat. "Parlo l'espanyol, el català... bé, el català no és una llengua, però la compto igualment. I l'anglès". Lapsus o error no forçat?

Sens dubte, aquesta resposta ja ha causat reaccions en molts dels seus fins ara fans. Un tal Gerard s'ha passat tres pobles amb ella, titllant-la d'"españolaza" al més pur estil Josep Bou. "És més españolaza que les migas madrileñas", ha tuitejat. Altres han optat per ser més suaus, com l'Andreu, que li ha recordat a la tennista que hauria de passar "5 minuts menys a la pista i 5 més a la biblioteca". Què haurà de veure? El més desagradable ha estat, com sempre, un anònim. Li ha escrit amb tot el mal gust del món "pija de merda". Patètic.

Es pot criticar a la nostra Paula, i amb raó, però sense arribar a aquest extrem. El que queda clar és que Badosa passa de Catalunya. El menyspreu amb què parla sobre el català és preocupant. Si això ho diu una catalana com ella... què diran els i les altres? Per a reflexionar.

Juan Betancourt, el seu xicot

Badosa també està relacionada amb la faràndula televisiva d'Espanya. El seu nòvio és ni més ni menys que Juan Betancourt, conegut per guanyar a 'El Desafío', un concurs presentat per Roberto Leal a Antena 3. Aquest programa va arribar a fer una mitjana d'un 16'6% en la seva primera temporada i un 16'4% en la seva segona. Precisament en aquesta última, emesa el mes de març passat, va ser en la que va guanyar el xicot de Paula. Van anunciar públicament la seva relació fa poc menys d'un any, abans que Betancourt es convertís en una de les estrelles televisives d'Antena 3. La seva victòria a 'El Desafío' va causar furor. Ara ja sabeu parelleta: a més del tennis, a practicar una mica de català.

Badosa, a buscar el torneig de Stanford

Aquesta mateixa nit debutarà Paula en el quadre final d'Stanford (San Francisco). La nº4 del món s'enfrontarà en la primera ronda a Mandlik, filla de Mandlikova (nº240 del món), i en les següents rondes espera trobar-se amb algunes de les favorites del quadre, com l'ex número u Naomi Osaka o Cori Gauff.