Masterchef va viure una de les pitjors nits de les seves 7 temporades en antena. Una catàstrofe culinària que va empipar els tres membres del jurat, però especialment, en Jordi Cruz: "Me habéis dejado a la altura del betún", deia el xef català, que va haver de cancel·lar els dos plats que l'equip vermell havia de servir a un grup de 150 comensals. Un fet mai no vist al programa, i que va acabar amb el xef lliurant els davantals negres (que porten a la prova d'eliminació) a tot el grup, mentre els burxava amb "este es vuestro premio por el récord que acabáis de superar. Ahora yo voy a superar el reto del veredicto más cortito"

jordi cruz empipat   masterchef

RTVE

El capítol, però, ja havia començat malament. Aleix Puig, l'aspirant català considerat com a possible favorit (i que ja ha perdut aquesta condició) i Alicia, oblidaven l'ingredient principal per elaborar la primera, dificultosa i ja clàssica recepta de Masterchef: Una croquembouche del reboster de fama mundial Paco Torreblanca. Un pilar de profiteroles de difícil muntatge, sí, però que els dos concursants no van poder ni tan sols imaginar, en oblidar la farina. La resta de participants tampoc es van lluir gaire, tot i que sí que va haver una excepció. El gegant dominicà Osiris es va convertir-se en el primer aspirant que assoleix amb èxit la prova (convertint-se en favorit per guanyar el talent)

aleix puig masterchef - rtve

RTVE

Les errades van ser presents fins el final del capítol, que va tenir com a convidada especial a la guanyadora de Masterchef Celebrity, la nedadora catalana Ona Carbonell. L'esportista va participar també a la prova d'eliminació, que consistia en fer croquetes de diferents tipus. I un cop més, una errada de dimensions estratosfèriques va portar a Lali Sara a jugar-se el bitllet de tornada cap a casa seva. Què faltava a les seves croquetes? La sal. Una relliscada que, finalment, va convertir la Sara en la segona expulsada de l'edició.

El nivell de cuina dels concursants ha quedat en evidència, i els gestos del jurat demostraven que no estaven per romanços. L'audiència del programa (16.6% i 2.133.000 espectadors arreu de l'estat, i un 12'8 a casa nostra) va poder sentir la impotència i la ràbia de tots ells, que s'hauran de posar les piles per revertir aquesta dinàmica. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat