Jordi Cruz continua el seu triomf als seus restaurants i en televisió. Manté les seves tres estrelles Michelin en AbAC i segueix al capdavant de 'MasterChef' en les seves tres edicions anuals. Han passat 13 anys des que el català es va fer famós més enllà de la gastronomia en aparèixer per primera vegada en televisió. Un jove tímid i un dels més atractius del moment, encara que aleshores ell no es veia tan guapo. No estava en el seu pes ni es cuidava perquè tampoc no tenia temps. La seva professió sempre li ha absorbit molt temps i arribava a casa tan cansat que no tenia temps de practicar esport, a més, la seva alimentació tampoc no era saludable, tal com ell mateix va confessar quan va iniciar el repte per a la revista 'Mens Health.

Gràcies a la revista, va explicar amb el suport de nutricionistes, entrenadors personals, que el van ensenyar a portar una vida més saludable. Es va convertir en un hàbit. En tan sols tres mesos es va produir un canvi físic increïble. Va passar dels 92 quilos a 72. Ara destapa un dels secrets amb què va perdre 18 quilos.
Encara que la seva vida és complicada, i més ara que ha estat pare dues vegades, ha intentat mantenir una disciplina constant, no només com a dieta puntual, sinó com a estil de vida sostenible. "Va ser un canvi radical en la manera de cuidar-se", va assegurar en una entrevista.
"Aprendre bons hàbits costa poc, només és aprendre a posar ordre, no prescindir de coses, i això és el que vull transmetre", afirmava també sobre l'assumpte.
Els aliments que Jordi Cruz ha inclòs en la seva dieta i amb què ha perdut 18 quilos
De dilluns a divendres porta un pla alimentari molt estructurat i mesurat. Es divideix el consum de proteïnes magres com el pollastre, peix blanc o blau, ous i carns magres. En la seva dieta tampoc no falten els hidrats de carboni complexos com l'arròs integral, quinoa, patata cuita, i no poden faltar, llenties, cigrons i mongetes.
Tampoc no s'oblida dels greixos saludables com l'oli d'oliva verge extra, la fruita seca, les llavors i l'alvocat en porcions controlades.
Normalment, a l'hora de sopar sempre selecciona fruites fresques i verdures, generalment les hi fa al vapor o saltejades amb molt poc oli. "Entre setmana mengem ordenat: pollastre, arròs, llegums, calculat i mesurat", va explicar el català en una entrevista amb Jesús Calleja.
"Els ous, el pollastre, el peix, la carn, els llegums i la fruita seca són alguns dels aliments que són font d'energia per al meu rendiment diari al gimnàs. Gràcies a ells, vaig perdre 18 quilos en tan sols 3 mesos", comenta el també jurat de MasterChef.
No tot és saludable per això, a Jordi Cruz li van ensenyar la regla del 80/20. Un 80% d'alimentació saludable que és la que sol portar de dilluns a divendres i els caps de setmana un 20% de capricis controlats.
