Compareixença del ministre de Sanitat, Salvador Illa, per parlar de la tercera onada de la pandèmia, del complicat moment que estem vivint, de què pot passar si la cosa no millora els propers dies i de com va el tema de les vacunes. Des d'on? Des de la delegació del govern espanyol a Catalunya, al carrer Mallorca de Barcelona, cantonada Roger de Llúria.

salvador illa banderas

Salvador Illa (Efe)

Compareixença on s'ha parlat en català, mal que les pese a alguns periodistes de l'ABC, i on s'ha vist alguna simbologia catalana. Aquí veuen el ministre i candidat del PSC a les eleccions catalanes darrera del faristol. I al costat, tres banderes: l'europea, l'espanyola i la senyera. De les tres banderes, n'hi ha una que ha sulfurat un destacat membre de Ciutadans, Jordi Cañas. Endevinen quina? Bingo! No és molt difícil. L'eurodiputat del partit taronja a Brussel·les s'ha remogut en veure les quatre barres al costat de la rojigualda i la blava amb estrelles grogues. Però algú li hauria de dir a Cañas que el dit a l'hora de prémer tecles del mòbil i escriure tuits no hauria d'anar-li més ràpid que el seny.

jordi cañas mes 324

Jordi Cañas (TV3)

Cañas es pregunta si "¿Alguien de Moncloa puede explicar porque cuando comparece el ministro Illa se coloca la bandera de Cataluña? ¿Cuando comparece cualquier otro ministro se coloca también la bandera de su comunidad?", i ho arrodoneix amb una queixa marca de la casa: "Es tan obsceno el uso electoral del cargo....". Aquest és el tuit, que hem capturat, no fos cas que algú li digui que ha fet el ridícul i l'esborri:

tuit cañas illa

El que és obscè és el seu ridícul, obsessionat amb tot el que tingui a veure amb Catalunya. Com per exemple, que no sàpiga que a les delegacions del govern a les diferents comunitats autònomes hi ha tres banderes: l'europea, l'espanyola i la de la comunitat autònoma en qüestió. Molts palmeros a la xarxa han trigat poc en abraonar-se i donar-li copets a l'esquena a Cañas sense comprovar res. Afortunadament, també hi havia qui l'ha posat a lloc: