Compareixença del ministre de Sanitat, Salvador Illa, parlant de les novetats sobre la tercera onada de la pandèmia i la situació actual. Conferència a la delegació del govern espanyol a Catalunya. I després d'exposar la situació, torn habitual de preguntes per part dels periodistes que estaven seguint i cobrint l'acte.

salvador illa

Salvador Illa (Efe)

Un dels que ha intervingut és el periodista de RAC1, Arnau Manyé, que li fa una pregunta en català a Illa per entrar en directe al programa Via lliure de Xavi Bundó. El ministre respon aleshores en castellà. Continua el torn de preguntes. Moment que li donen la paraula a la periodista de TV3 Gemma Aragall, que li pregunta a Illa, també en català, sobre el ritme de vacunació i les diferents vacunes que han arribat al país. Illa respon en castellà, però després, com és habitual, respon també en català "per si vol agafar el tall en català". Una sola resposta en català en tota la compareixença. I com a resposta a una pregunta d'una reportera de TV3. Però es veu que això no li ha semblat bé a un periodista del diari ABC.

jose luis martin

José Luis Martín

José Luis Martín, adjunt al director a Castilla y León Televisión (Cyltv), presentador del programa 'Cuestión de Prioridades' i "22 años trabajando en ABC", fa una pregunta a les xarxes carregada de mala bava. Es queixa després de sentir Illa responent en català i llança la següent pregunta: "¿Esto de contestar ahora en catalán del ministro Illa en una rueda de prensa para todos los medios de España sobre la pandemia es por ser candidato del PSC?"...

Pobrets todos los medios de España que han hagut de suportar durant 45 segons una resposta inintel·ligible en català. Pobrets todos los medios de España que no han entès res d'una resposta, que no només sí s'entén, sinó que a més, abans ha dit el mateix en castellà. Pobrets todos los medios de España que ja aniria sent hora que no s'escandalitzessin quan sentissin a parlar en una llengua OFICIAL de l'estat que no sigui el castellà. La xarxa l'ha trinxat: