Jordi Cañas sap que el seu to tavernari, abraonat i irat sovint té una contrapartida. La seva condescendència, com aquell alumne de classe que sempre buscava les pessigolles dels companys, sovint rep la indiferència per part dels seus interlocutors, que ja coneixen de quin peu calça i que prefereixen no entrar-li al trapo. Va passar, per exemple, al darrer debat a TV3 per les eleccions europees, tot i els seus esforços traient cartellets.

debat 26M ACN

ACB

L'alçada política de Cañas, representant de Cs, sovint és més pròpia d'un bar a les tantes de la matinada. I aquest dissabte el candidat se les ha tingut amb uns manifestants que l'han xiulat i escridassat en el seu propi acte de campanya. Centre de Madrid. Acte amb la consigna #stopokupas. I Cañas desfermat plantant cara quan anava sentint el que no volia sentir:

Acalorat, amb les mànigues de la camisa doblegades, neguitós, intentava mantenir el seu to habitual, menystenint els que el xiulaven, i dient coses de l'estil de "Fascistas y cobardes, sois una colla de fascistas! Venga! esa gorra es muy bonita, pero es un poco de marca, amigo, eres un poco pijo!". O "estaba leyendo el otro día un libro de Cortázar, no lo habrán leído ninguno de ellos, porqué aparte de asearse hay que leer un poco...". Cañas fent amics.