Aquest dimarts, els oients d'El món a RAC1 escoltaven la veu de Joan Lluís Garcia i no l'habitual de Jordi Basté. Després de les mesures que va prendre l'emissora per fer front al coronavirus, amb el nº2 de Basté confinat a casa seva, per si de cas, saltaven les alarmes. I un vídeo penjat fa vint minuts als stories d'Instagram del propi Basté ho acaba de confirmar: "El pitjor que se li pot dir a un hipocondríac és que tot anirà bé. Els hipocondríacs estem vivint una mala època amb el coronavirus. Això s'agreuja si a més a més et diuen, com és el cas, que has donat positiu".

baste coronavirus

@jordibaste

El periodista confirma que comença la quarantena obligatòria a casa, i confessa què és el que se li farà més dur durant tot aquest temps: "El pitjor no és haver d'estar quinze dies tancat a casa, que això ho hem de passar tots, sinó que no podré abraçar cap membre de la meva família ni ningú que m'estimo". Un Basté que ha volgut donar un missatge d'esperança als seus seguidors: "No són dies fàcils, però entre tots ens en sortirem. Agrair a RAC1 i al meu equip tot el suport. Em van instal·lar un equip de ràdio i si em trobo bé, demà m'hi posaré, sinó, qualsevol altre persona s'hi posarà per poder donar el 'Bon dia Catalunya'". Aquesta persona serà Joan Lluís Garcia. Esperem que el coronavirus no piqui també a la seva porta. Per si de cas, Jofre Llombart o Joan Mª Pou estarien a la recambra. 

baste coronavirus3

@jordibaste

Un Basté resignat i positiu, tot i la contrarietat, que ha volgut posar l'accent final en un sentit agraïment: "Ah! I una última cosa: comencem a posar en valor la sanitat d'aquest país. A partir d'ara, quan ens en sortim, donem-li el que es mereix. Donem-li el que estan fent, en primera línia, que és com estan fent ells".

Molts ànims a Basté i, evidentment, a tot el personal sanitari. Que passi ràpida la quarantena i, com diria ell mateix a TV3, "Basté amb coronavirus?? No pot ser!!".