El nom propi d'aquest cap de setmana en el món de l'esport ha estat el de la tennista catalana Paula Badosa. La tennista de Begur s'ha proclamat guanyadora per primera vegada al prestigiós torneig d'Indian Wells, conegut com el cinquè Grand Slam, en imposar-se en la final en un partit de tres hores que ha guanyat en tres sets a la bielorússa Victoria Azarenka.

Badosa es va imposar en un disputadíssim partit per 7-6, 2-6 i 7-6. És la primera vegada que una tennista catalana i espanyola guanya aquest títol, després que anys enrere, Conchita Martínez perdés dues finals contra Monica Seles i Steffi Graff.

Paula Badosa Indian Wells EFE

Paula Badosa, guanyadora del torneig d'Indian Wells / Efe

La victòria de Badosa va arribar després de passar per un moment molt complicat fa dos anys, quan va patir una severa depressió: "Tengo memoria y sé todo lo que he pasado, y lo he sufrido mucho. Me lo he tenido que trabajar mucho. He pasado por momentos de depresión y de tener que tratarme", va assegurar instants després d'aixecar el trofeu.

L’any 2015 Paula Badosa va guanyar el Roland Garros Junior i les expectatives sobre la jove tenista es van disparar. Li deien la Sharapova espanyola . I s’esperava que se situés al top-10 mundial al cap de poc. Però no hi va haver top-10, sinó una forta depressió que la va allunyar de les pistes i que li va fer replantejar el seu futur com a esportista.

Paula Badosa Roland Garros 3 EFE

Paula Badosa / Efe

Un dels mitjans que es van fer ressò del que va patir la tennista de Begur va ser RAC1. El programa Tu diràs, sense anar més lluny, la va entrevistar a ella i al seu entrenador per donar-li ànims i escalf quan començava a veure la llum al final del túnel, l'octubre del 2019.

Ara, octubre del 2021, RAC1 l'ha volgut tornar a entrevistar en un moment ben diferent per a ella. Un moment de joia, el millor moment professional de la seva vida, segurament. Un moment per parlar d'èxits i per felicitar-la... Però Paula Badosa, ara, no s'ha dignat a agafar el telèfon, i això que des de molts programes de l'emissora han estat tot el dia darrere d'ella.

badosa bandera

Paula Badosa, després de guanyar Indian Wells

Tal i com han denunciat públicament dos dels presentadors de l'emissora, Aleix Parisé i Jordi Basté, la queixa no ha estat només per la negativa a parlar amb ells en tot el dia. Potser tenia jet lag, potser estava molt cansada, potser estava aclaparada, potser estava paint la victòria...

La queixa ve fonamentada pel fet que Badosa sí que ha donat entrevistes al llarg del dia. Moltes. Però, a qui? Només a mitjans espanyols. Televisions, diaris d'àmbit estatal, un no parar... Curiosament, a qualsevol mitjà de Catalunya que l'hi ha volgut fer una entrevista, la resposta ha estat la mateixa: No.

parise

Aleix Parisé a RAC1 / @aleixparise

El primer en dir quatre coses ben dites ha estat Parisé, aquesta matinada: "Jo sóc empàtic i entenc que avui haurà tingut 50, 60, 80 peticions d'entrevistes internacionals i estatals, simplement reclamo un petit espai pels mitjans catalans que la seguim des de fa anys. I avui era un bon dia perquè Paula Badosa s'expliqués en català". Però no ho ha fet.

El Tu diràs la volia felicitar, però no ha pogut ser: "Sí que ha fet entrevistes en diferents mitjans espanyols. Si voleu escoltar Paula Badosa en castellà, l'escoltareu. Però segons la gent que li porta l'agenda, ja no podia atendre altres mitjans, com RAC1, la ràdio líder del país, on s'ha format ella, Catalunya i la ràdio que li va donar veu i cuidant des del 2019. Em queixo públicament de la gent que fa de filtre que s'obliden dels seus orígens. Estic convençut que a ella ni li haurà arribat la petició de RAC1".

jordi baste radio

Jordi Basté a RAC1 / Instagram

I aquest dimarts, qui hi ha dit la seva ha estat Jordi Basté, durant l'informatiu d'El món a RAC1. Basté comença feliç per "la capacitat de reacció de la Paula Badosa. Bravo, bravo i bravo". Després, però, se li ha entès tot i no s'ha mossegat la llengua: "RAC1 va buscar-la durant tot el dia per poder parlar amb ella. No va poder ser perquè segons l'equip de comunicació, ho tenia tot ple i no podia ser".

Sí va poder ser, però, "a la Ser, a la COPE, a Radio Nacional de España, molt bé, ens sembla genial. Llegim entrevistes a El Mundo, El País, Marca, As, ABC. En canvi, no hi ha entrevistes ni a La Vanguardia, Mundo Deportivo, Sport, RAC1, Catalunya Ràdio.... Per l'entorn de Paula Badosa, 'España, capital Madrid, i Begur, 'esa localidad preciosa del Ampurdán, de la magnífica y simpática región catalana'", diu amb tot el sarcasme del món. "No és el primer cas, ni l'últim. Sempre ho hem denunciat i ho continuarem fent. Felicitats a Paula Badosa, tot i l'entorn, que li acabarà apagant el foc amb benzina".