2 minuts i mig per despatxar una història interminable. És el temps que ha necessitat Jordi Basté per sentenciar la vergonyant realitat que, definitivament, s'ha consumat a l'arena política espanyola: Repetició electoral. Si no hi ha miracle d'última hora, els ciutadans de l'estat hauran de passar per les urnes​ (només per les eleccions generals) per segona vegada en 7 mesos i quarta en 4 anys. En Jordi ho qualifica com la "indecència política" d'una "colla d'irresponsables": És a dir, la classe política, entestada en ocupar el número 1 d'un rànquing que els hauria de fer abaixar el cap: Convertir-se en la màxima preocupació dels ciutadans, segons les dades dels centres d'estudis sociològics. 

Pedro Sanchez cap baix EFE

Pedro Sanchez cap baix EFE

"Ridícul", "drama" i "desastre" són d'altres de les expressions que en Basté ha utilitzat per definir el xou tacticista que ens han regalat els principals partits espanyols durant els últims mesos. Un espectacle indigne i que s'explica a través d'una dada gairebé còmica: "Felip VI ha fet 6 rondes de consultes en 5 anys. El seu pare Joan Carles I en va fer 10 en 39". Diran que "els temps han canviat", que "el bipartidisme ha mort", que... Excuses, excuses i més excuses. Només es miren el melic i engeguen el ventilador per escampar la porqueria sobre els altres. I mentrestant, la ciutadania s'ho ha d'empassar impotent, agenollada i farta. Molt farta. 

Jordi Baste pensatiu @jordibaste

Jordi Baste @jordibaste

"Ara començarà una nova campanya en la que tornarà el "a por ellos" contra l'independentisme per esgarrapar uns quants vots". El dia de la marmota, vaja. O millor dit, "el dia de la vergonya aliena", com ha batejat el 17 de setembre de 2019, la jornada en la que la manca de responsabilitat de Sánchez, Casado, Rivera i Iglesias va encerclar una nova data al calendari: 10 de novembre. "Quin nivell". Malauradament però, sembla que estem lluny de tocar fons.