L’entrevista que Jordi Basté va fer dijous, 18 d’abril, a Cayetana Álvarez de Toledo, encara porta cua. El PP i la mateixa candidata, així com OK Diario i El Mundo, van denunciar públicament una mena de complot d’El món a RAC1 contra la marquesa per parlar amb ella en català. La realitat és que, de tota la conversa amb Cayetana, només els dos primers minuts es van fer en català i els 56 restants en castellà. Però tant fa. Les fake news dels populars i la premsa afí van fer que la xarxa s’omplís d’atacs i insults contra en Basté, que avui ha dit prou.

ok diario baste

OK Diario

el mundo baste

El Mundo

El presentador d’El món a RAC1 explica que aquesta Setmana Santa ha estat “poc suportable”. Al Davantal d’en Basté, el periodista ha lamentat que indepes i unionistes li muntessin un ciri. Els uns, per cedir i entrevistar Cayetana en castellà; els altres, indignats perquè es van creure les mentides del PP, Ok Diario i El Mundo. La realitat de tot plegat, diu, és que van decidir entrevistar Álvarez de Toledo en llengua castellana, tal com ella va demanar, “per un tema d’educació i per evitar entrar en un joc del qual en podia sortir un merder”, malgrat que la candidata popular va afirmar entendre totalment el català.

cayetana baste

RAC1

Jordi Basté, aquests dies, se les ha sentit de tots colors: “No és agradable llegir que si vivim agenollats, que si la vergonya amb la marquesa, que si botiflers... tampoc no és agradable polaco de mierda, periodistas a sueldo de los independentistas...”. I troba els culpables. Ok Diario va retirar la notícia amb les mentides sobre l’entrevista l’endemà al migdia, però El Mundo no ho va fer, malgrat les pressions de la redacció de Barcelona, revela.

Jordi Baste ACN

ACN

El relat del presentador sobre el paperot d’El Mundo en tota aquesta polèmica continua: “La resposta va ser un tuit afegit on es podia llegir: tras varios minutos charlando sobre la conveniencia de hacer la entrevista en una u otra llengua y la reiterada postura de Cayetana, la charla acabó en castellano”. Una altra mentida que encén els ànims d’en Basté definitivament: “No, fake news. La conversación no acabó en castellano. Empezó en castellano y duró 56 minutos más. Però no frenis un clic a canvi de la veritat. La notícia es va retirar del web a les sis de la tarda de dissabte gràcies a les gestions de companys de la redacció de Barcelona d’El Mundo”.

Però el que més ha emprenyat el periodista aquesta Setmana Santa ha estat el paper que ha jugat la candidata del PP en tota aquesta polèmica: “He de confessar que vaig esperar que Álvarez de Toledo expliqués la veritat de tot. Res, Cayetana va donar la raó als que ens van criticar i insultar per haver canviat la llengua”. Sembla que l’honorabilitat i els títols nobiliaris només van de la mà a Joc de Trons. A la vida real, la marquesa posa als peus dels cavalls a en Jordi Basté i els seus col·laboradors per treure’n rèdits electorals. Certament lamentable.

Cayetana Álvarez de Toledo abril 2019 ACN

ACN

I això és precisament el que ha acabat denunciant el presentador al Davantal d’aquest matí: “Després del joc de Cayetana Álvarez de Toledo, almenys aquí a El món a RAC1, si vol sortir i entén el català, serà en català. Si volen clics, que sigui amb arguments i no amb falsedats retallades”. En Jordi Basté no amaga el seu enuig contra la candidata popular, i etziba, emprenyat: “Si et convido a casa, per educació, potser excessiva, et posaré totes les facilitats. Ara bé, el que no has de fer després és vomitar a la porta de casa. Van manipular el que va passar a l’entrevista per arreplegar un grapat de vots perquè les enquestes internes del PP deuen ser preocupants”.

ELNACIONAL pp cayetana aznar sergi alcazar

Sergi Alcàzar

Si vol tornar a posar un peu al programa, Cayetana Álvarez de Toledo s’haurà d’esforçar i començar a parlar català. Tampoc no és massa demanar per a una candidata que parli l’idioma del país pel qual es presenta a les eleccions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat