"Aquests dies comencem a casa la lluita contra una leucèmia greu que ens ha arribat de forma inesperada, ràpida i molt agressiva i que està atacant el meu fill gran. Estem en bones mans i anirà bé. Però ja ens han advertit que el camí serà llarg i molt dur. L'ingrés a l'hospital serà llarg i jo estaré al seu costat. La meva prioritat absoluta és que el meu fill es curi". Amb aquestes paraules l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, anunciava fa unes setmanes una notícia que va colpir tothom.

Ballart va informar-ne per fer saber que reorganitzaria les funcions de l'Alcaldia els pròxims mesos per tal de centrar-se en la seva prioritat: acompanyar el seu fill en aquest procés de lluita contra un càncer. Immediatament, va rebre un allau de suport massiu, que es va estendre quan ell mateix va publicar a xarxes com ell i el seu fill s'havien rapat el cap mútuament.

jordi ballart alcalde terrassa acn

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa / ACN

Una mostra d'amor incondicional, de suport absolut al seu fill, per dir-li que el tindrà sempre al seu costat mentre duri la malaltia, que va emocionar tothom.

Un gest commovedor que va ser aplaudit amb elogis unànimes, no només per la imatge, sinó també per les paraules que va escriure l'alcalde: "De la desolació, la tristesa, la injustícia i la incomprensió... hem passat a la fortalesa i a la lluita per la vida amb totes les nostres forces. Preparats per guanyar la dura batalla. Avui ens hem rapat mútuament. T'estimo Xito. Amb tu sempre. We are one":

tuit ballart fill

La imatge emociona enormement. Igual que la nova foto que ha publicat Ballart a les xarxes socials, informant de com evoluciona la seva estada al costat del seu fill a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Ballart diu que després que el 12 d'agost "un càncer en estat avançat del meu fill ens va parar la vida, Per sort, vam tenir un ràpid diagnòstic i des de llavors ha estat sotmès a puncions lumbars i a llargues sessions de 24 hores d'una quimioteràpia molt agressiva, amb uns efectes secundaris que l'han deixat molt tocat".

Després d'aquest sotrac inicial, i de l'inici del tractament, "Després de dies durs i foscos, avui comencem a veure llum en tot aquest camí que, els darrers dies, s'havia enfosquitLluitar contra el càncer és de valents i valentes. D'herois i heroïnes. I tinc clar que TU ets un heroi, l'heroi que mai vaig tenir de petit".

La imatge que acompanya aquesta declaració meravellosa d'amor cap a qui més estima, és igual de commovedora. S'hi veu a tots dos, pare i fill, en una foto en blanc i negre mirant per la finestra. Mirant cap a l'horitzó. Mirant cap a un futur que els ha de portar bones notícies i que esperem que ben aviat ens pugui dir que el càncer del seu fill ja ha quedat enrere.

tuit ballart fill2

Tot el suport del món. Ens sumem a l'allau de missatges que ha rebut aquesta imatge a les xarxes, on absolutament tothom desitja que la llum que avui han començat a veure en aquest camí que estan fent junts, aviat il·lumini les seves cares de felicitat un cop el seu fill hagi superat la malaltia.

---

 

Tots els missatges que l'alcalde ha anat compartit sobre el difícil procés que viu la seva família han tingut un gran suport. Tant personalitats de la política com ciutadans anònims han volgut enviar el seu escalf a Ballart, qui també en el seu compte de Twitter va admetre: "Ens sentim impotents i agraïts infinitament davant de l'enorme allau de missatges que estem rebent".