Si aquest matí de diumenge s'han llevat contents, optimistes, i han anat a fer una volta pels carrers, és possible que si han passat davant d'un quiosc, tota la pau i la calma que duien s'hagi transformat en ganes de vomitar damunt els diaris. Concretament, damunt d'un diari. Aquesta és l'anacrònica, esperpèntica i grotesca portada que el diari ABC ha triat per la seva edició d'avui 17 de gener: Mario Vargas Llosa amb fachaleco, posat de creure's molt interessant i cara que provoca arcades.

portada abc vargas llosa

De tant en tant, alguns mitjans afins a la causa li treuen la pols al sarcòfag i treuen a passejar el Sant Cristo gros del pensament ultrapatriòtic. Antena 3 ho fa sovint i ara, ABC ha considerat oportú que aquest personatge torni a ensenyar la poteta i a dir frases com la que veuen en portada: "El nacionalismo es la desgracia de este país". Una frase que se li ha girat en contra i ha generat un allau de comentaris que destrossen el premi Nobel de literatura. Com la resposta de Joel Joan, plantofada en tota la cara. No ha estat l'únic:

Si no l'han llegit, tranquils: d'aquí quatre dies tornarà a estar a can Griso o a diaris similars per seguir escampant el seu habitual odi.