El segon mandat de Joan Laporta com a president del F.C.Barcelona ja és una realitat. La presentació dels avals, aconseguida l'últim dia abans del termini, ha estat el pas definitiu per confirmar la seva contundent victòria electoral. Laporta ha tornat a fer la guitza als seus detractors, que són gairebé tots aliens al Barça: més aviat, viuen a la 'meseta' i traspuen espanyolisme per cada porus de la seva pell. Tenien esperances de veure'l fracassar, però s'han quedat amb un pam de nassos. I han intentat espantar-lo a ell i a tot el barcelonisme, amb amenaces de baixar l'equip a segona si no s'aconseguia el recolzament econòmic. L'autor de les amenaces ha estat Javier Tebas, el 'capo' de la Lliga de Futbol Professional espanyola i conegut simpatitzant de la ultradreta, segons el candidat perdedor Toni Freixa. Tebas ha desmentit la informació, però la seva credibilitat és més aviat inexistent. Sobretot, amb el Barça com a rerefons. 

Joan Laporta EFE

Joan Laporta president del F.C.Barcelona / EFE

Javier Tebas La Lliga 2 Europa Press

Javier Tebas president de La Lliga / Europa Press

Aquesta amenaça ha encès les xarxes socials, on Laporta té un enorme suport. I un dels que ha dit la seva ha estat l'actor i director Joel Joan, conegut independentista català, adreçant un missatge al mandatari blaugrana. La seva proposta és meridiana: fotre el camp d'Espanya i que el Barça entri a formar part de la Premier League anglesa. "Si Tebas creu que ens inquieta gaire, anem a la Lliga anglesa. Més negoci i així es van mentalitzant per quan siguem independents. Un pas de gegant pel Barça i Catalunya". El desig, per d'altra banda, seria factible, com ja va analitzar la premsa espanyola durant els convulsos dies d'octubre de 2017: "los recibirían con los brazos abiertos", van escriure a El Confidencial. En Joel va més enllà i toca un tema fonamental que afecta al present, futur i passat del Barça: "Ah, i Messi, encantat". Un win-win total.

tuit joel joan

Joel Joan, Catalunya Radio

Joel Joan / Catalunya Ràdio

tuits joel laporta

tuits joel laporta 3

Messi Laporta abrazo Barca FC Barcelona

Messi i Laporta abraçats / EFE

No van passar dos dies des que Laporta va sortir triomfant de les eleccions que el govern espanyol va posar-lo a la diana per independentista. Ara Tebas, el de VOX, amenaçant amb degradar-lo. Estan tremolant, o sigui que anem pel bon camí.