Joel Joan ha anat a Lledoners. L'actor i director català ha anat a la presó i ha parlat amb Jordi Cuixart. Una conversa que ha resumit el protagonista d'El crac Escape Room amb unes paraules, que si bé, com ell avisa, "Potser no han estat aquestes exactament, com a resum són totalment certes". 

joel joan el crac 4

Joel Joan (TV3)

coronavirus   jordi cuixart surt preso lledoners mascareta   efe (2)

Jordi Cuixart (Efe)

Joan transmet el missatge de qui porta ja tres anys a la presó, però que commou per la seva fortalesa i enteresa a l'hora de seguir les seves idees. Per molt que els aparells repressors de l'Estat espanyol l'hagin mancat de llibertat de manera miserable, Cuixart no pensa desviar-se ni un milímetre de les seves creences: “Tingueu clar que la lluita tan sols acaba de començar. Ara toca resistir, esperar nous líders de totes bandes, que tot mori perquè tot torni a néixer. I que potser guanyarem o no, però que en tot cas només depèn de nosaltres.”

Unes paraules demolidores. Un exemple de voluntat, de tenir objectius en la vida i lluitar per ells, de resiliència. El que Joan ha destacat de la seva visita a Lledoners ha emocionat la pràctica totalitat dels seus seguidors, que comparteixen i elogien l'actitud i els pensaments de Cuixart. Però com a la xarxa hi ha de tot, especialment haters, sempre ha d'haver-hi algú disposat a fer-se el graciós menystenint el que ha dit l'intèrpret i fent mofa sobre algú que porta tant de temps empresonat per les seves idees i els seus sentiments de país... Però Joel Joan no està per a hòsties, i li ha dedicat una de ben sonora que li haurà deixat tremolant les orelles:

Bravo. I un avís a navegants a aquells graciosos que vulguin fer mofa de manera abjecta de la situació que estan vivint persones com els Jordis. I ja ho saben, si algú més vol continuar fent tuits de merda, Joel Joan serà allà per posar-los a lloc. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat