Les nits de dimecres són cada vegada més gastronòmiques. TV3 ha apostat una temporada més per Joc de cartes, un programa que fa les delícies dels teleespectadors proposant-los tastar els millors restaurants de Catalunya. En aquesta segona entrega, Marc Ribas va posar rumb al Camp de Tarragona: terra de bons calçots. I com no podia ser d’una altra manera, van escollir quatre dels millors locals on tacar-se les mans de salsa romesco. Una aposta que va fer rècord d'audiència, liderant amb un 20,4% de quota de pantalla.
El programa és un reality com una catedral, per això, les disputes entre els concursants i el joc brut són una constant. Doncs bé, aquest segon programa va tenir una bona dosi de tensió també, tot i que el bon rotllo va sorprendre.
El joc començava amb els participants examinant els seus contrincants, criticant les tècniques dels altres per fer els calçots. Que n’hi ha que no els couen? Indignació generalitzada.
El primer restaurant que van tastar es tracta del Casa Gurí, on va regnar el bon ambient i molts riures. En Jaume va intentar guanyar punts convidant a una ampolla de Chartreuse, molt i molt costosa. Però va ser suficient? Recordem que també es valora el grau de sostenibilitat que tenen a cada cuina. I aquest primer local feia gala de minimitzar al màxim la quantitat de residus i reaprofitar el menjar.
Però aviat van agafar la furgoneta cap a La Masia Fontscaldes. Només arribar, la sorpresa va ser majúscula en veure que les parets del menjador estaven folrades de moltíssimes fotografies amb famosos que els han visitat. Tots quatre van posar-se el pitet i a menjar calçots com bojos, amb la bona química de l’Ester i l’Abdon com a tema de conversa. Un bon rotllo que donava gust.
Però també va haver-hi tensió, amb l’Abdon desmentint el Jaume dient que ell cou els seus calçots, acusant-lo de voler desacreditar-lo... O ho havia entès malament? La qüestió és que la tercera parada va ser a Montblanc, on van delectar-se amb la cuina d’El Molí del Mallol. El Marc Ribas es posava les botes, i tot apuntava que les puntuacions serien molt altes.
I amb la panxa ben plena després d’un bon tip, van córrer cap al Trispolet, rebent crítiques ja des del començament en haver de pujar moltes escales i ser un interior petit que no els va convèncer. Així com tampoc van mostrar-se molt entusiasmats amb el servei, criticant al cambrer en donar-los instruccions per pelar els calçots.
Finalment arribava el moment més esperat: la confrontació. La cosa estava molt renyida, sent el vot blau molt decisiu. L’últim restaurant, el Trispolet, va aconseguir ser el més sostenible dels quatre. Però això no va fer-lo guanyador... de molt poc! Amb els vots finals va acabar fent-se amb el premi el Molí del Mallol de Montblanc, sent considerat com el millor restaurant del Camp de Tarragona on fer una calçotada. Tot quedant en primera posició per només mig decimal de diferència!
L’Abdon ha guanyat #JDCCalçotsTV3 per només mig decimal (0,05)! El Moli @MallolRest és el millor restaurant de calçots del Camp de Tarragona!! https://t.co/FtpACdmLyj pic.twitter.com/fsDlRSumNS
— Joc de cartes (@JocdeCartesTV3) 28 de marzo de 2018
Un programa molt aplaudit a la xarxa que ha triomfat entre les cares televisives. Molts famosos els han felicitat públicament, mostrant-se enganxats. Des dels radiofònics Òscar Dalmau, Xavi Pérez Esquerdo i Marinola Dinarès, a Gabriel Rufián.
Cómo mola @JocdeCartesTV3 #JDCCalçotsTV3
— Gabriel Rufián (@gabrielrufian) 28 de marzo de 2018
A Joc de Cartes @tv3 sonant ‘Express yourself” dels NWA. Gangsta rap dels 80. Aplaudeixo amb les orelles.#JDCCalçotsTV3
— òscar dalmau (@philmusical) 28 de marzo de 2018
Fan dels calçots #JDCCalçotsTV3! Quin restaurant de Joc de Cartes s'endurà aquesta nit el #SegellBlauAgbar? Un distintiu fantàstic per als que estimen el medi ambient. Tu ets blau? #JoSocBlau
— Xavi Pérez Esquerdo (@perezesquerdo) 28 de marzo de 2018
Jo hi he anat! Fan dels cargols que fa en Jaume de @MasiaFontscalde #JDCCalçotsTV3 https://t.co/sCmI7PBTE4
— Mariola Dinarès (@HolaMariola) 28 de marzo de 2018
Un programa triomfador que segueix captivant i fent entrar gana.