La nova temporada de 'Joc de Cartes' està provocant un curiós fenomen: és intractable en termes d'audiència (líder amb un 18'1%, per sobre la 'La Isla de las Tentaciones' de T5), però desferma crítiques ferotges a les xarxes socials, enfurismades amb el nivell dels restaurants. La qualitat gastronòmica i la descoberta d'establiments imprescindibles sembla haver mutat en un espectacle culinari dantesc i una masterclass de mala educació, brutícia i enfrontaments al més pur estil dels realities més destralers. La "batalla" entre Tarragona i Reus, cercant el millor restaurant amb segell personal, va tornar a demostrar-ho. 

Cuina bruta JDc TV3

Cuina bruta a Joc de Cartes TV3

Joc de Cartes Tarragona Reus TV3

Joc de Cartes Tarragona Reus TV3

S'ha de dir que la feina del popular concurs no és gens fàcil: moltes temporades plenes d'èxit en antena provoquen un efecte contraproduent per als redactors del programa, que han de fer mans i mànigues per convèncer els establiments de cada localització. Els més reputats són difícils d'aconseguir: no volen posar en risc el seu bon nom, o enfrontar-se a rivals que consideren de nivell baix. A més a més, l'orientació de l'espai ha anat girant cap a un producte on prima el frec a frec i la personalitat dura, dominant i "televisiva". El còctel ha aigualit l'esperit inicial de JdC, els espectadors ho noten i els internautes s'emprenyen. La tria tarragonina i reusenca no va ser una excepció: molts consideren els 4 representants emblemes indignes de la cuina local. Uns, per mal educats, insultant els rivals o faltant el respecte a les tradicions, com dir que el Chartreuse és "una beguda per a tontos". D'altres, per bruts i deixats. I un altre grup, indignat amb formules gastronòmiques que volen ser modernes i atrevides, però que acaben per ser un bluff de campionat. Si a tot això li afegim la manca d'autocrítica, la tempesta és perfecta

Clica a la imatge per veure el programa:

Marc Ribas Joc de Cartes ulls tancats Tarragona Reus TV3

Marc Ribas Joc de Cartes ulls tancats Tarragona Reus TV3

Tot i l'emprenyament generalitzada i de semblar-se cada cop més a una competició de restaurants que podrien sortir a 'Pesadilla en la Cocina', el regnat de Marc Ribas i companyia segueix viu i ben viu.