Nova demostració de l'estat espanyol de la misèria moral que tenen al cap i com de ràpid posen en funcionament la maquinària de la repressió a les llibertats, especialment si aquestes venen de Catalunya. La inhabilitació del president de la Generalitat després que el Tribunal Suprem hagi ratificat la sentència que ja va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per desobeir la JEC i no retirar una pancarta, repetim, NO RETIRAR UNA PANCARTA, ha estat la gota que ha fet vessar el vas.

President Quim Torra EP

President Quim Torra (Europa Press)

Pilar Rahola ja ha destrossat l'estat espanyol que "no ha deixat de disparar-nos des de l'1 d'octubre. Ho fa amb togues i sentències, però apunta al cor de les nostres institucions i dels nostres drets". No ha estat l'única reacció. Resposta massiva per part de qualsevol amb dos dits de front a qui ja no sorprenen les coses que fan els polítics i jutges espanyols. Però cap de tan directa com la que ha pensat Joan Maria Pou.

pou rac1

Joan Mª Pou (@fotlipou)

El locutor dels partits del Barça a RAC1 ha deixat anar tota la mala bava (de la molta que li deu haver generat la sentència) i ha pensat una resposta carregada de finezza i sarcasme. Com si fos un rapsoda, s'ha reencarnat en un 'company' d'emissora, el Jep Cabestany de La Competència, famós, entre d'altres frases lapidàries, pel seu "¿Abogado? El que tengo aquí colgado". Pou també ha tirat de poesia per valorar la inhabilitació al president Torra.

pou pensant

Joan Mª Pou (@fotlipou)

Basant-se en el text de la mateixa sentència, de 133 pàgines, i on es ratifica que Torra va desobeir de forma "contumaç i obstinada" la Junta Electoral Central, encarregada de vetllar per la neutralitat dels poders públics en les eleccions, Pou s'ha quedat amb aquests dos conceptes: 'desobediència i obstinada'... La rima li ha sortit sola:

No han estat els únics comentaris que ha fet el periodista català. Habitual fent excel·lents recomanacions de llibres a les xarxes, ha fet una captura d'un llibre molt oportú per aquests moments, Desobediència i democràcia. Nou fal·làcies sobre la llei i l'ordre, de Howard Zinn, amb pròleg de Xavier Antich, i ha ironitzat sobre la rapidesa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dictant la interlocutòria que obre l'execució de la sentència al president Torra una vegada el Suprem s'ha pronunciat. Dues galetes més amb la mà oberta de Pou a la justícia d'aquest país: