Joan Manuel Serrat va anunciar el 2021 que després de la seva última gira de concerts es retiraria per sempre dels escenaris després de més de cinquanta anys dedicats íntegrament a la música. Ha tingut la sort de poder dedicar-se a la seva passió des de tan petit. Va triomfar amb temes com 'la Mediterrània' que ja són un himne. Tanmateix, l'artista no ha abandonat del tot la música, encara que ara es dedica més a la seva família i a ell mateix, continua component cançons i segurament reconeix que algun dia sorprendrà amb un tema inèdit, però no realitzarà més gires perquè el seu cos no està per a tants moviments. Eren molt cansades i amb la seva edat ja acabava exhaust, li costava recuperar-se.

Joan Manuel Serrat GTRES
Joan Manuel Serrat GTRES

Són molts els cantants de la seva generació que han fet història i amb els quals manté una excel·lent relació, com amb Victor Manuel, que ha aparcat de moment la música i s'ha atrevit a compartir amb els seus fidels seguidors les seves receptes de cuina més tradicionals. L'artista va presentar "El gust és meu". "M'envaeix la malenconia quan obro els quaderns de receptes i veig quines coses he cuinat i per a qui", comparteix.

En aquest llibre no només es repassen algunes de les receptes més tradicionals, sinó que a més s'explica per què aquesta recepta el recorda a una persona determinada. A través de la cuina fa un viatge en el temps i explica anècdotes amb familiars i amics molt coneguts per al gran públic, com Joan Manuel Serrat, amb qui ha compartit moltes vivències.

Victor Manuel recorda anècdotes a través de les receptes

"Un recorregut per la vida de Víctor Manuel al voltant d'una taula o davant el fogó de la cuina. Ingredient rere ingredient, el cantautor va trenant una rastellera de records, anècdotes, emocions i sentiments que componen un banquet de memòria. Viatges per diferents carreteres, reunions amb vells amics, anècdotes culinàries al costat dels avis o els fills, la història d'un gran amor..., tot sense sortir de la cuina, realitzant aquesta recepta perfecta amb els sabors i olors que han donat sentit a tota una vida. Víctor Manuel va passant les pàgines d'aquest quadern vital i no només comparteix les receptes i les notes musicals que li han fet com és, sinó que va mostrant un mapa ple de xinxetes de colors on es barregen diferents olors i sabors, mercats amb les millors matèries primeres i restaurants amb menús inoblidables. I tot aquest recorregut és al final el menú més especial: la memòria dels anys viscuts", comparteixen per obrir boca sobre aquest llibre.

Del català assegura que li agrada pràcticament tot i el bon vi, una cosa que no ha d'oblidar a la taula quan Serrat és present. Però, l'autor de 'la Mediterrània' és "molt exigent i s'enfada si un plat es retaxa... i ja no et dic si a ell li serveixen l'últim. És un nen petit a la taula, que quan té gana s'incomoda i és molt capaç d'incomodar." I, "com viatja tant, sovint assegura el seu menjar en restaurants japonesos que controla i on sap que no tindrà sorpreses». Però és que, a més, «fa quilòmetres per menjar una cosa que li ve de gust".

Joan Manuel Serrat Gtres (2)
Joan Manuel Serrat Gtres