Fa uns dies ens fèiem ressò d'una agra experiència viscuda pel director teatral Joan Lluís Bozzo en un pàrquing de Palamós. Explicava el creador d'Oh! Europa i Oh! Espanya el que li havia passat amb el vigilant d'un aparcament situat a la Platja del Castell de la vila del Baix Empordà.

bozzo2

"El guarda del pàrquing de la Platja del Castell es nega a parlar en català tot dient que ell parla 'el idioma oficial'. També es nega a donar-nos el full de reclamacions, ens insulta i ens amenaça. Vergonya​". Una queixa que va posar en coneixement de l'ajuntament de Palamós.   

Entre les nombroses respostes, les que li va dirigir el president local d'ERC a Palamós, Marçal Gallego que, a títol personal i no com a càrrec del partit republicà, el va rebatre oferint una altra versió. A banda de demanar-li a Bozzo "una mica d'humilitat", Gallego assegura que "quan se salta el control i es nega a pagar 1€ (tarifa de tarda), el natural per un castellanoparlant és avisar-lo en castellà. Si, a més a més, el Sr. treu el tema de la llengua... ja és el colmo". El dirigent especifica que "Exigir de males maneres 'a mi em parles català' a un treballador, quan t’acabes de saltar la taquilla i no has volgut pagar, crec que no fa cap favor ni a la llengua ni al país".

Ha trigat en respondre, però Bozzo finalment ha agafat el guant i no s'ha mossegat la llengua. A banda de recordar-li al polític que "vostè no hi era, no menteixi", segons explica en una altra tongada de tuits, "El guarda del pàrquing de la platja del Castell no va acceptar l'euro q pagàvem amb moneda fragmentada, es va negar a donar el full de reclamacions i va dir q si trucava els Mossos 'los tendría que llamar por algo peor'". Una amenaça que va venir acompanyada, segons el director teatral, de comentaris pejoratius cap a ell i la seva família: "Ens va dir que això nostre era un 'puto vacileo' i que els nostres fills li feien pena. Els nens van quedar horroritzats. Els mossos van dir q això no és competència seva. A qui ens hem d'adreçar davant de tants abusos?", li pregunta a Marçal Gallego. "A vostè no, segur!".

Un estira i arronsa que difícilment s'arreglarà menjant un arròs caldós al port de Palamós. Si al final queden, però, que no deixin el cotxe al pàrquing. Per si de cas.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat