Fa uns dies ens fèiem ressò d'una agra experiència viscuda pel director teatral Joan Lluís Bozzo en un pàrquing de Palamós. Explicava el creador d'Oh! Europa i Oh! Espanya el que li havia passat amb el vigilant d'un aparcament situat a la Platja del Castell de la vila del Baix Empordà.

bozzo2

"El guarda del pàrquing de la Platja del Castell es nega a parlar en català tot dient que ell parla 'el idioma oficial'. També es nega a donar-nos el full de reclamacions, ens insulta i ens amenaça. Vergonya​". Una queixa que va posar en coneixement de l'ajuntament de Palamós.   

Entre les nombroses respostes, les que li va dirigir el president local d'ERC a Palamós, Marçal Gallego que, a títol personal i no com a càrrec del partit republicà, el va rebatre oferint una altra versió. A banda de demanar-li a Bozzo "una mica d'humilitat", Gallego assegura que "quan se salta el control i es nega a pagar 1€ (tarifa de tarda), el natural per un castellanoparlant és avisar-lo en castellà. Si, a més a més, el Sr. treu el tema de la llengua... ja és el colmo". El dirigent especifica que "Exigir de males maneres 'a mi em parles català' a un treballador, quan t’acabes de saltar la taquilla i no has volgut pagar, crec que no fa cap favor ni a la llengua ni al país".

Ha trigat en respondre, però Bozzo finalment ha agafat el guant i no s'ha mossegat la llengua. A banda de recordar-li al polític que "vostè no hi era, no menteixi", segons explica en una altra tongada de tuits, "El guarda del pàrquing de la platja del Castell no va acceptar l'euro q pagàvem amb moneda fragmentada, es va negar a donar el full de reclamacions i va dir q si trucava els Mossos 'los tendría que llamar por algo peor'". Una amenaça que va venir acompanyada, segons el director teatral, de comentaris pejoratius cap a ell i la seva família: "Ens va dir que això nostre era un 'puto vacileo' i que els nostres fills li feien pena. Els nens van quedar horroritzats. Els mossos van dir q això no és competència seva. A qui ens hem d'adreçar davant de tants abusos?", li pregunta a Marçal Gallego. "A vostè no, segur!".

Un estira i arronsa que difícilment s'arreglarà menjant un arròs caldós al port de Palamós. Si al final queden, però, que no deixin el cotxe al pàrquing. Per si de cas.