De cap de l'Estat a cap de l'Estat (i l'exhumo perquè toca). Joan Carles I va ser rei gràcies a que Francisco Franco el va posar allà. L'actual rei emèrit va trair el pare i la democràcia posant-se de rei abans que hi hagués democràcia a Espanya. És deutor del dictador i ara que l'exhumen no consta on veurà Joan Carles la mòmia de Franco en moviment. El portaran a les espatlles els nets del Caudillo però Joan Carles no serà allà. El dia de l'enterrament sí que hi era:

rei franco valle caidos EFE

juan carlos valle caidos efe

joan carles valle caidos efe

EFE

portada

A les portades dels diaris de l'època s'escrivia "El Rey presidió el cortejo fúnebre" i diu que Joan Carles va presidir els funerals a la Plaza de Oriente i després el seguici fins el Valle de los Caídos en cotxe descapotable amb les restes de Franco. Afegeixen "Lloraron como hombres" i "Descanse en paz". Era el diari La Gaceta del Norte. Si fos ara ho titularien igual a Antena 3.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat