El dictador Francisco Franco és a punt de sortir del Valle de los Caídos. Ho farà a les espatlles dels seus familiars: un dels nets, el que es diu com ell Francisco Franco, ha passat pel programa més favorable a Vox de la TV: Espejo público. Griso l'ha tutejat: "bueno pues te trato de tú". Allà ha revelat què va dir el seu avi al llit de mort: 

griso net franco antena 3

Antena 3

Francis Franco: "Mi abuelo, en plena agonía, agarró la mano del rey Juan Carlos y le dijo ‘Alteza, lo único que le pido es que defienda la unidad de España’. Franco va recordar-se del territori que aspirava a ser un Estat fora d'Espanya: Catalunya. I abans que la Constitució consagrés la unitat l'any 1978, Franco al 1975 va exigir al seu successor, Joan Carles, que evités que Catalunya decidís si seguia a Espanya o s'independitzava. 

griso franco ant 3

Antena 3

El petit Franco ha lligat els dos temes: l'exhumació i el procés: "A mí esto es lo que me produce más pudor, que este circo (l'exhumació) se está produciendo en un momento de emergencia nacional, con el dramático tema de Cataluña”. És a dir, que no vol que es distregui Espanya amb la mòmia del dictador mentre a Catalunya es manifesten persones contra una sentència que empresona 13 anys per un referèndum. Susanna Griso blanqueja la dictadura preguntant sobre la mòmia però no sobre la repressió. Tot en ordre. Franco no morirà mentre visqui l'últim franquista.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat