Als supermercats, mascareta i guants. La mesura és obligatòria a tots els comerços que hi ha a Catalunya i a la majoria dels que hi ha a Espanya. Després del confinament per la pandèmia de la Covid-19 i en plena onada de rebrots, són cada cop més els ciutadans que demanen estendre’n l’ús a tots els àmbits i en qualsevol context, per evitar córrer riscos, fins i tot quan sigui possible mantenir la distància de seguretat. Enmig d’aquesta situació, la polèmica. Carrefour ha fet públic un vídeo promocional amb el presentador Jesús Calleja, dins d’un dels seus centres fent publicitat sense prendre cap mena de precaució contra el coronavirus. Les imatges han començat a circular a través de les xarxes socials i han generat una forta indignació, tot i que la cadena de supermercats francesa s’ha afanyat a donar explicacions.

Jesus Calleja GTRES

GTRES

La multinacional gal·la i l’aventurer lleonès fan campanya contra les contaminants bosses de plàstic i anuncien que han trobat una alternativa: “Vienes a Carrefour y ya no hay bolsas de plástico. Ahora tenemos este gran invento, bolsas de algodón reciclables. Las puedes traer cuantas veces quieras e incluso las puedes lavar. Evitamos que las bolsas de plástico lleguen al mar, que están aniquilando los océanos. ¡Fuera las bolsas de plástico!”, sentencia Calleja. Sacs reutilitzables de cotó per lluitar contra l’excés de plàstic. Més enllà del missatge ecologista, els consumidors s’han fixat en un altre aspecte: el presentador no porta guants ni mascareta, i l’hi han afegit amb un muntatge digital matusser. El vídeo, que es troba penjat a les xarxes socials de l'empresa, és aquest:

Tampoc no en porten els clients que apareixen pel darrera. Al treballador que l’atén també l’hi han col·locat a la post-edició del muntatge. Enrenou a la xarxa, de clients furiosos amb l'aparent manca de mesures sanitàries al supermercat, i reacció de Carrefour, que afegeix un comentari al seu Instagram a mode d’aclariment: “Aquest vídeo va ser gravat abans de l’Estat d’Alarma”. Val la pena tenir sempre present que no tot és el que sembla.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat