Polèmica amb Jesús Calleja. El famós aventurer i presentador de televisió s’ha vist immers en una controvèrsia sonada, després que dues setmanes enrere viatgés al Pirineu d’Osca per una de les seves habituals activitats esportives i acumulés centenars de crítiques. Una situació que es va enverinar encara més quan dijous El Periódico de Aragón va publicar que el govern autonòmic havia obert una investigació contra ell. El mediàtic castellanolleonès ho nega tot.

Jesus Calleja Mediaset

Mediaset

Tot va començar quan a principis d’agost va visitar la vall de Bielsa per practicar heli-bike. Perquè tothom ho entengui, va pujar dalt d’una muntanya amb helicòpter per, a continuació, fer-ne el descens a tota velocitat sobre una bicicleta d’enduro. L’excursió va fer enfadar veïns de la zona, i també entitats ecologistes, que en ocasions s’hi han manifestat en contra pel seu impacte ambiental. A les xarxes socials, els crítics amb Calleja també van ser nombrosos. En declaracions al diari El Mundo, ara es defensa dels que diuen que el govern aragonès estudia sancionar-lo: “No hay ninguna investigación sobre mí, no estoy siendo investigado por nadie. Yo sólo soy un cliente de la empresa que organiza esta actividad. En todo caso, el revuelo será con la empresa, pero no es un problema mío”. Ho confirma Marta de Santos, directora general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental de l’executiu.

Calleja assegura també que la notícia sobre la suposada investigació l’està perjudicant. “A mí, que soy el defensor número uno de la ecología”, protesta. L’empresa organitzadora de l’excursió també el defensa. Al mateix diari, el fundador d’Altitude Helibike & Ski, Pablo, respon: “Desde luego, si a alguien tienen que investigar o pedir explicaciones es a nosotros, no a Calleja. Porque entonces tendrían que hacerlo con todos los clientes que hemos tenido". El dia de la sortida, Calleja anava acompanyat d’un grup d’amics. En total van ser set persones que van fer el descens del cim, tot i que l’únic famós del grup, i per tant protagonista de la polèmica, va ser ell.