El rellotge d'Hora punta arriba al seu final. El nou president de TVE, si finalment és nomenat, és enemic declarat de Javier Cárdenas. Ha de decidir si compleix el que l'antiga cúpula del PP va pactar amb el locutor català: donar-li un programa setmanal pagant-li 600 mil € mensuals. La fortuna de diner públic per 60 minuts setmanals requereix una anàlisi d'audiències i esta setmana Cárdenas ha fet a Catalunya: 3,8%, 4,5%, 5% i 3,9%. A Espanya puja unes dècimes però és evident que no és un èxit. La renovació pactada pel PP se l'hauria de menjar el PSOE i Podem, a qui Cárdenas, admirador d'Eduardo Inda, critica amb ferocitat. Mentre TVE decideix què fer amb el locutor català, molts són els candidats pel programa de les deu de la nit a TVE, d'access-time perquè marca l'accés a l'oferta estrella del prime time. I ja sonen els primers noms.

raquel sanchez silva 2 GTRES

GTRES

Raquel Sánchez Silva és la primera que ha gravat un programa pìlot, segons publica Yotele. La presentadora ja presentava un espai diari d'entreteniment semblant a la cadena de pagament #0 anomenat Likes que no va agradar. Es va cancel·lar perquè no arribava als mínims d'audiència exigits per Movistar, que ja de per si són baixos. Silva va fitxar per TVE i el reality de sastres Maestros de la costura va passar sense pena ni glòria desaprofitant l'audiència que els havia deixat la nit de dilluns el fenómen d'Operación triunfo.

maestros de la costura 5 tve

TVE

El programa no ha estat aprovat ja que no hi ha ningú per aprovar-lo. Pedro Sánchez té previst nomenar el cap de política d'Eldiario.es, Andrés Gil, com a president de TVE. És la pitjor notícia de la història per Cárdenas, ja que el locutor català ha denunciat aquest digital als tribunals per les crítiques que li dediquen. Amb aquest nomenament, Cárdenas podria no tornar a TVE i Sánchez Silva haurà de passar un filtre de qualitat. Hi haurà molts més candidats per presentar un caramel com és l'únic programa diari nocturn de la TV pública.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat