El Tribunal Suprem acaba de ratificar la sanció de 150.491€ a l'actor Javier Bardem per infraccions en la declaració de l'IRPF dels anys 2006 i 2007, apreciant "un claro ánimo defraudatorio" per part de l'artista. Un nou cas de personatges famosos que intenten estalviar-se uns diners a l'hora de pagar els impostos, i que en el cas del marit de Penélope Cruz li comporta una doble condemna: L'econòmica, segurament la menys important per a les arques de l'actor, i la de les xarxes socials, que pot resultar molt més molesta. Especialment sí ets un dels enemics número 1 d'un sector de la política, en aquest cas, les dretes espanyoles, que celebren la multa com sí es tractés de la final de la Champions.

Javier Bardem Antàrtida @bardemantartic

@bardemantartic

Clar, li tenien moltes ganes, i la barra lliure s'ha allargat durant hores i hores a les xarxes. La llista de retrets per a la vendetta de la dreta és llarga: Des de recolzar el poble sahrauí, oposar-se a la guerra de l'Iraq o les retallades socials del PP. Només li ha faltat ser sospitós de recolzar l'independentisme per demanar cremar-lo a la foguera. Encara té temps, en Javier. Seria el "premio gordo". Alguns ja el relacionen amb Gabriel Rufián!

Hi ha hagut qui, censurant les maniobres de l'estrella de Hollywood, ha volgut comparar el nivell d'indignació general amb l'existent durant el reguitzell de casos de corrupció que van escampar-se per cada racó de la vida pública i política espanyola. 

La taca a l'historial de Bardem és de les que costarà i molt de treure. I de les que es reproduiràn durant anys i panys cada cop que l'actor obri Twitter, faci una pel·lícula o fins i tot, vagi al lavabo. Són les condemnes afegides del segle XXI, i que es mesuren segons el nombre de haters que acumulis. I en Javier els ha anat col·leccionant durant dècades. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat