L'actriu Itziar Castro porta un temps que està a totes les salses. Fa uns anys va estar nominada al Goya a millor actriu revelació i ja llavors, conscient del seu físic, va reivindicar-se davant de tot i de tothom: "No sólo soy gorda, también soy actriz".

itziar castro3

TVE

Després vindria el seu sonat fitxatge com a professora d'interpretació a l'acadèmia d'Operación triunfo i el seu encara més sonat acomiadament setmanes després perquè "no ha conseguido los objetivos esperados". La seva resposta no es va fer esperar. I va ser contundent: "La decisión de que Itziar Castro no continúe como profesora ha sido tomada de forma unilateral por la dirección del programa y comunicada de forma precipitada y sin que Itziar Castro se lo esperase. Itziar Castro ha dejado otros compromisos profesionales para dedicarse de lleno al programa y su implicación en el está fuera de toda duda, ya que en estas seis semanas se ha volcado en su trabajo como profesora de Operación Triunfo".

itziar castro

@itziarcastro

A banda del seu fallit pas per OT, l'actriu ha participat a la sèrie Vis a vis i a més, és una de les col·laboradores habituals del Todo es mentira de Risto Mejide. Des de la sobretaula de Cuatro demostra la seva vis irònica amb els seus comentaris, així com la seva capacitat d'autoparòdia, sent la primera que s'apunta a l'hora de fer referències sobre ella mateixa en to humorístic. 

itziar castro2

Cuatro

Ara ha tornat a donar mostres d'això. Ella mateixa ha compartit un tuit a les xarxes socials fent-se ressò d'unes imatges recuperades per TV3 del seu arxiu històric. Un moment corresponent al partit amistós entre les seleccions de Catalunya i Iugoslàvia al Camp Nou l'any 1999. Previ al partit, va haver-hi la interpretació d''Els Segadors' per part d'un grup de cantants. Aleshores, Castro era la vicepresidenta de la organització Bacap, Barcelona A Capella, que tenia com a objectiu difondre aquest tipus de música. No va ser una versió molt reeixida. De fet, es van escoltar alguns xiulets: "Cuando estábamos cantando 'Els Segadors' y escuché los primeros silbidos, pensé que eran muestra de aprobación pero pronto comprendí que aquella reacción era fruto del desagrado", reconeixia l'actriu. Tot i el mal sabor de boca d'aquell moment, ella mateixa no ha dubtat en publicar la foto d'aquell moment acompanyada de dues emoticones, una de sorpresa i l'altre de riure sense parar.

D'això se'n diu riure d'un mateix. Tant de bo molts més fessin com Itziar Castro.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat