Ni de l'aixeta, ni d'ampolla. Isabel Preysler no beu la mateixa aigua que la resta dels mortals, i no ho diem en sentit figurat. La socialité més mediàtica del país ha deixat clar que, en el seu univers, fins al més insignificant detall està acuradament calculat. Als 74 anys, l'ex de Julio Iglesias i mare de Tamara Falcó ha portat el concepte d'esmorzar saludable a un nivell gairebé cerimonial, digne de la reialesa oriental, amb ingredients i begudes tractats com a autèntics elixirs de l'eterna joventut.

La seva rutina matutina, revelada al seu documental nadalenc per a Disney+, en va deixar bocabadats molts. Mentre milions d'espanyols arrenquen el dia amb un cafè precipitat o un vas d'aigua de l'aixeta, Preysler inicia la seva jornada amb aigua calenta amb llima i vitamines, seguida per una varietat de begudes i fruites que semblen tretes d'un ritual de cura personal: suc d'aranja amb kiwi, aranja en fruita, aigua amb llavors de lli i, com a joia de la corona, aigua de Jamaica.

Aigua de Jamaica

El secret més ben guardat d'Isabel: un menú líquid personalitzat al mil·límetre

Què amaga aquest minuciós repertori? Més enllà del glamur, hi ha una recerca ferotge per conservar una joventut eterna. L'aigua de Jamaica, per exemple, no és una simple infusió: es prepara amb calzes secs d'hibisc i presumeix de propietats antioxidants, diürètiques i antiinflamatòries. Però no n'hi ha prou amb això. Isabel l'acompanya amb aigua infusionada amb llavors de lli, un potent regulador intestinal i font d'omega-3.

Res d'ampolles de supermercat ni dispensadors comuns. Les aigües que consumeix Isabel estan “preparades” amb ingredients específics que li asseguren un estat físic privilegiat i un semblant impassible davant del pas del temps. Fins i tot s'ha filtrat que compta amb un servei personalitzat que li lliura les barreges cada matí, llestes per consumir temperatura exacta.

Aquest ritual no admet distraccions. “No vull que em truquin ni em diguin coses mentre esmorzar”, va confessar amb to taxatiu al documental. Un avís que els seus fills coneixen molt bé des que eren petits, ja que han après a no irrompre durant el seu esmorzar. Només els seus nets tenen pas lliure en aquest lapse sagrat. “Em cau la bava amb ells”, admetia, deixant entreveure que fins i tot ella té el seu punt feble.

Un estil de vida dissenyat per transcendir el temps i la genètica

El que podria semblar una extravagància més de l'elit és, en realitat, una estratègia de branding personal que Isabel ha conreat durant dècades. Amb cada xarrup, cada recepta líquida i cada gest mil·limètric, la Preysler consolida la seva imatge de socialité inabastable, l'existència del qual transcorre entre porcellanes fines, vidres de Bohèmia i aigües tractades amb precisió quirúrgica, reforçant així la seva aura d'elegància i exclusivitat.

Isabel Preysler

I si algú pensava que aquesta rutina era cosa de capricis passatgers, s'equivoca. La seva filla Tamara Falcó ha seguit els seus passos i ha començat a compartir receptes similars, perpetuant així la passió d'Isabel Preysler per les seves begudes matutines. La pregunta ara és inevitable: serà el contingut d'aquests vasos el veritable secret de la seva inalterable bellesa? No hi ha certesa, però el que sí que queda clar és que aquestes begudes formen part de la vida d'una dona que es resisteix a envellir com els altres.