Isabel Díaz Ayuso té la virtut de voler fer-se la ocurrent, la sarcàstica i la moderni en diferents actes o aparicions públiques. La presidenta dels madrilenys no perd l'oportunitat de fer-se la simpàtica amb les seves paraules o els seus gestos. Però en un dels darrers, ha sortit escaldada. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha estat en un dels seus actes del Partit Popular, a la localitat de  Rivas Vaciamadrid, municipi tradicionalment governat per l'esquerra, com ha recordat el Huffington Post, i on Ayuso va carregar contra els partits d'aquesta ideologia, acostumats, diu ella, a "hacer de algunos ayuntamientos su cortijo, un negocio para que la gente solo prospere si a ellos les conviene". 

Aquest cop, però, del que més s'ha parlat no ha estat del que ha dit, de les seves paraules, amb l'habitual zasca cap a l'esquerra, sinó pel que s'ha posat. La presidenta madrilenya ha triat un outfit senzill: texans i samarreta negra... Però no una samarreta qualsevol. Una samarreta amb un dibuix, un logo..., la marca de la casa d'un dels grups més carismàtics del rock espanyol de fa unes dècades, els aragonesos Héroes del Silencio.

logo heroes
 
ayuso camiseta heroes
Isabel Díaz Ayuso, amb una samarreta dels Héroes del Silencio

"Quizás algunos empiezan a verse débiles y por tanto tienen que recurrir a la coacción para que no se escuchen otras opiniones y propuestas", ha dit ella quan ha sentit crits de "fuera" i "asesina" per part d'alguns dels assistents a l'acte. El cas és que portar la samarreta del grup liderat per Enrique Bunbury ha provocat un allau de comentaris, molts, ensorrant-la. Cal recordar que el líder d'Héroes del Silencio, fa temps, ja va haver de dir, l'any 1996, quan va ser acusat de donar suport al PP, que era "radicalmente mentira. Mis críticas al PSOE por mangotas y caciques se interpretaron como apoyo a Aznar. Nada más lejos de mis intenciones". Després, l'any 2012, amb Mariano Rajoy com a president d'Espanya, va llegir un comunicat donant suport a les mobilitzacions a Madrid contra les retallades del govern espanyol: "lo que realmente necesitamos es un cambio global de conciencia. La indignación que sentimos no pretende cambiar al presidente de Gobierno por otro fantoche similar". I la cirereta: al videoclip, ja en solitari, de la cançó Despierta, surt estavellant una guitarra contra un televisor on està parlant Rajoy. Pots veure-ho als 30 segons del seu videoclip:

bunbury
'Despierta' / Enrique Bunbury

Ara, quan Ayuso ha sortit així, la riota ha estat màxima:

 Sensacional. Jo em quedaria amb una altra frase d'Entre dos tierras, que aplicaria cada vegada que aquesta senyora obre la boca per dir estupideses: "Y qué fácil es abrir tanto la boca para opinar".