El dia de la Dona ha servit perquè moltes se sentin alliberades per explicar públicament haver patit algun tipus d'assetjament sexual. Com rebre una oferta d'ascens a la feina a canvi d'anar al llit amb el director de l'empresa. Una famosíssima expresentadora de TV3 s'ha atrevit a denunciar-ho. És Inka Martí, actual dona del fill de la duquessa d'Alba Jacobo Siruela. Als 56 anys aquesta periodista catalana, nascuda a Alemanya i que ara fa d'editora, explica un episodi repugnant quan era una de les presentadores estrella de TV3.

inka marti duquessa d'alba GTRES

GTRES

Martí ha estat molt crua en una entrevista concedida a la periodista Núria Navarro a El Periódico de Catalunya. Inka Martí destapa el seu cas com a víctima de setge sexual: "Cuando hacía televisión todo me daba miedo pero era lo que sabía hacer. Entonces tuve una experiencia muy desagradable. Habían fulminado un programa de la productora de Alfons Arús que hacíamos en directo, y me citaron para un almuerzo con el director de la cadena. Esa misma mañana me llamó la productora y me advirtió: "No te pongas rímel". Tenía razón. El directivo me propuso un programa nocturno estelar a cambio de sexo. Con el cuerpo petrificado, salí de allí y decidí no hacer nunca más televisión. Si hubiera seguido, seguramente estaría muerta".

inka marti TV3

Inka Martí, programa OK! (1999) / TV3 (Clica la foto per veure un fragment del programa)

La descripció del cas és esfereïdora. Inka Martí prefereix evitar donar noms però és fàcil de deduir-los tots. El programa dirigit per Alfons Arús i presentat per Inka Martí es deia OK!, un magazine de crònica rosa per les tardes de TV3 l'any 1999. És la mateixa víctima la que ha trobat forces, 20 anys després dels fets, per assenyalar el director de la cadena d'aquell any 1999. La persona que dirigia TV3 aleshores va morir l'abril de 2018.

inka marti alba GTRES

GTRES

Inka Martí va abandonar el món de la TV i va caure en depressió: "Superé la depresión yo sola, sin ayuda. Creo que todo pasa por un motivo, y al salir de ella, conocí a Jacobo [Fitz-James Stuart]". TV3 va perdre una de les cares més reconeixibles i distingides dels 36 anys de la cadena i Inka Martí va entrar a la Casa d'Alba casant-se amb el comte de Siruela. 20 anys després ho explica. Perquè cap altra dona hagi de patir aquest tràngol.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat