Íñigo Onieva, marit de Tamara Falcó, ha quedat oficialment fora de l'únic projecte que sostenia la seva imatge pública: el restaurant Casas Salesas. Segons va revelar recentment Maica Vasco al seu canal de YouTube, Onieva ha tornat a la seva "vida de muñeco Michelín", una metàfora cruel però precisa per descriure el seu nou estatus: sense feina, sense ingressos propis i sense credibilitat professional.

El més cridaner no ha estat la caiguda en picat en si, sinó la forma en què l'escàndol ha sortit a la llum. No va ser Tamara, que en 'El Hormiguero' es desviu per compartir els més íntims detalls de la seva vida conjugal i la seva lluita espiritual per un embaràs "diví", la que va revelar la notícia. Ha estat Manuel Campos Guallar, nou propietari del restaurant, que ho ha explicat sense mitges tintes: "Jo soc l'únic propietari d'aquest restaurant, la pròxima vegada que vagin vostès allà a menjar o a sopar, que sàpiguen vostès que Íñigo Onieva no té absolutament res a veure amb aquest restaurant", va assegurar Vasco, fent referència a les paraules que va utilitzar Campos Guallar per comunicar la notícia als clients.

Íñigo Onieva / GTRES
Íñigo Onieva / GTRES

Restaurant en ruïnes: la caiguda d'un projecte entre escombraries, egos i ressenyes falses

El restaurant que prometia ser el nou epicentre del jet madrileny ha acabat sent un niu de problemes. Des de la seva obertura, Casas Salesas va acumular més escàndols que reserves. El primer d'ells, del més literal: les escombraries. La gestió de residus del local va ser tan desastrosa que veïns de la zona, en ple centre de Madrid, van amenaçar amb denúncies a causa de les pudors i bosses acumulades en plena via pública.

Però l'anècdota més ridícula —i reveladora— va ser el descobriment que Onieva s'autoescrivia ressenyes positives a Google. "Muy rico el solomillo", deia una. A la qual ell mateix responia: "Gracias, le atenderemos con gusto la próxima vez". Però, com es va revelar que ell era qui s'estava deixant autoressenyes? La veritat és que, després d'esgotar-se els seus múltiples comptes—que van arribar a ser almenys 300—, va explicar, amb el seu compte oficial, Íñigo Onieva, que "la carne estaba en su punto", i en un acte clarament manipulat, es va respondre a si mateix utilitzant el compte de Casas Salesas, que va assegurar: "Tenemos la mejor brasa". Aquesta doble interacció va ser la pista definitiva que va delatar el seu frau.

Íñigo Onieva / GTRES
Íñigo Onieva / GTRES

El naufragi empresarial d'Íñigo Onieva

El restaurant, que va néixer amb capital compartit entre Onieva, el polític Iván Espinosa de los Monteros i el cèlebre empresari José Luis López, anomenat el Turronero, ha acabat en mans d'un sol home: Manuel Campos Guallar. Què va passar entre bastidors? Ningú no ho sap amb certesa, però se sospita que els socis es van retirar discretament, deixant el gendre d'Isabel Preysler només davant el naufragi. L'excessiva exposició mediàtica, sumada als problemes personals d'Íñigo, havia generat una mala imatge i espantat inversors i clients, el que va motivar la decisió d'allunyar-se d'ell i prendre control del negoci.

La notícia ha esclatat com una bomba a les xarxes socials. Mentre Tamara continua compartint instantànies acuradament seleccionades de la seva "vida perfecta", el silenci sobre la caiguda d'Íñigo resulta eixordador. En un món on ella revela fins i tot com resa per concebre, ocultar que el seu marit està a l'atur és una omissió clamorosa. Ara per ara, el que queda clar és que la imatge d'empresari sofisticat ha quedat reduïda a pols entre ressenyes falses, escombraries a la vorera i rumors de nits intenses que acaben, literalment, darrere d'un contenidor.