Arcadi Espada acostuma a anar per la vida amb un posat de perdonavides i Pep setciències irritant pels seus interlocutors, oients o telespectadors. Va pregonant dogmes com si fossin veritats absolutes amb una fatxenderia i supèrbia que només donen per vàlida els seus adlàters. De vegades, però, es troba algú que el posa a lloc. Recentment ja va passar-se de frenada en escriure-li a Gabriel Rufián, des de les pàgines d'El Mundo, "La polla, mariconazo, cómo prefieres comérmela, ¿de un golpe o por tiempos?". Una finezza, una subtil pregunta adreçada al diputat d'ERC al Congrés que aquest li va tornar amb doble dosi d'ironia: "De un golpe, Arcadi".

espada rufian telecinco

Telecinco

Tenir Espada com a tertulià té aquestes coses: normalment l'envolten de palmeros o companys de programa que li riuen les gràcies, però quan li posen al davant algú que no combrega amb ell, pot passar que li facin beure de la seva pròpia medicina i el deixin en evidència. I això és el que li ha tornat a passar aquest divendres. Programa Más de uno, de Carlos Alsina, a Onda Cero. I efectivament, al ring radiofònic hi havia més d'un. En una banda de les ones, el periodista. A l'altre, Íñigo Errejón, diputat d'Unidos Podemos. I entre ells dos, un subtil vel de tensió que es podia tallar amb un ganivet.

arcadi espada errejon onda cero2

Després que el conductor del programa entrevistés el polític, li ha concedit "l'honor" de l'última pregunta a Espada, que ha volgut posar-li el dit a la nafra i fer sang amb un contracte laboral que va tenir amb la Universitat de Màlaga. Sosté el periodista que Errejón va ser inhabilitat pel centre. Primera plantofada d'Errejón: "No está usted bien informado. Esto ha sido publicado. No creo que para usted esto sea decisivo, creo que va a mantener el mismo criterio, aunque yo le exponga la verdad todas las veces. Pero hay que prepararse las preguntas".

errejón  instagram

@ierrejon

Primer assalt. Tertulians a les seves cantonades. A Espada li posen vaselina per les ferides que li han provocat les paraules del seu oponent. Errejón guanya per punts. Però "el Potro de Ciudadanos" insisteix: "Perdóneme, pero yo tengo delante mío un comunicado que explica que el Juzgado de Instrucción número 13 de Málaga paralizó el expediente administrativo. Pero que si usted, en algún momento, tratara de volver a vincularse con la Universidad, la propuesta de inhabilitación se reactivaría". Espada li tira en cara a Errejón que no és cap interpretació seva, i que "tenga usted cuidado cuando acuse a los demás de no prepararse convenientemente sus preguntas y atienda más a sus respuestas". Gong. Fi del segon assalt. Espada guanya aire amb un uppercut que considera guanyador.

Arcadi Espada - Carles Palacio

Carles Palacio

La resposta d'Errejón, però, és demolidora: "Usted no tiene ningún comunicado. Lo que tiene es una comunicación anónima a un periodista que nadie se atreve a firmar, porque estaría prevaricando. Y, en segundo lugar, en Derecho Administrativo no existe esa figura, es que eso, simplemente, no existe. No puede suceder una cosa así como que alguien diga: ah, no, no, no, yo a usted no le culpo de nada, pero si usted regresara, entonces sí que le culparía... Eso, simplemente, no sucede". Espada trontolla. Però faltava el cop de gràcia del polític: "No espero, de todas formas, mucho de alguien que tuvo la desfachatez de culpar a la víctima de La Manada de lo que sufrió. Creo que eso califica moralmente a quien hace la pregunta". Cos a la lona. "...8, 9, 10!"... Fi de l'assalt per KO. I Arcadi Espada que no té més paraules que "Esa es una conclusión perfecta, le felicito, señor Errejón"... Últimament, Espada no està triant bé els seus oponents... Se li està quedant cara d'espàrring.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat