La infanta Sofia ha decidit ser la més lliure del que queda de la Família Reial. Com en la novel·la Deu negrets tots els Borbons van caient del balcó del Palau Reial i pel desè aniversari de Felip i Letícia com a reis només hi havia dues persones amb el matrimoni reial: les filles Elionor i Sofia, de 18 i 17 anys. La reina emèrita, formalment encara part de la Família Reial, no ha estat convidada per no evidenciar la gran absència, la de Joan Carles, que no es troba ni a Espanya, ni a Europa. Viu als Emirats i mira la cerimònia pel Canal Internacional de TVE. Elionor ha brillat vestida de vermell Espanya, el color que habitualment triava Letícia per les grans ocasions, cosa que evidencia el canvi de guàrdia a la família: la princesa ocupa el lloc de la reina, vinguda a menys per l'afer Jaime del Burgo. I Sofia és la que va per lliure.

c263b45e246377b38af711ac88eea5701e952bbdw
La Família al balcó pels 10 anys de la coronació, EFE
DL u558737 020

Elionor, 18 anys, GTRES

DL u558737 014
Sofia a la seva GTRES

La infanta Sofia ha donat mostres exagerades de no ser la típica royal europea. Ni vol ser instagramer com Irene, ni vol lluir a les catifes vermelles com Victoria de Marichalar, ni vol les condecoracions de la princesa Elionor. Ha tornat del seu primer any a Gal·les, a un Internat on ha fet i desfet sense fotògrafs ni testimonis. Ha crescut un pam, s'ha fet més dona i ha decidit canviar les camises de quadres i els texans que la fan sentir còmoda en la privacitat per un vestit que no era ni nou, ja el va portar per uns Premis Princesa de Girona. Això mostra el seu poc interès per la roba de gala. No va ni d'estrena pel seu esperat retorn a Espanya. La peça és del tot inapropiada, gens royal, amb parts de la seva anatomia a l'aire. Tant li fot. Enorme Sofia.

4e8b5366639a85b3ee79f5a5610e34e8d6057a3ew

Letícia i Sofia miren les caques dels cavalls, EFE

DL u558737 090

Letícia eclipsada per la filla petita, GTRES

Les germanes no s'assemblen gens, com un ou i una castanya. Elionor més forçada, més formal, més royal, més perfecta, i Sofia més natural, més desimbolta, més emancipada, millor. Ha tornat a aparèixer sense mànigues, molt oberta i més fresca que elegant. Els 17 anys a Gal·les li han provat. S'ha emancipat  a tots els nivells com qualsevol adolescent que marxa de casa un any. I sense el control de la Corona cada dia serà més ella. Sofia, futura reina, si Elionor no pot o no vol. Ho farà bé.

5d1105d47a41fb112e0a63d7451291e2c98ebfcaw

Sofia li posa bé els cabells a la princesa, EFE

DL u558738 041

Sofia de cara, GTRES

Segons Vanitatis el vestit és una granota: "Se trata de un mono de la firma sevillana Cardié, especializada en diseños para invitadas. Concretamente, es el modelo Ari de su colección Perseidas, confeccionado en un tejido de crepé y algo de elastano para un mejor ajuste en el cuerpo, llama la atención la pieza superior del mono fabricada en un tejido más ligero con estampado efecto tie-dye en morado, rosa fucsia y azul, uno de sus prints más característicos y que, en este caso, se luce por delante y por detrás del traje. Sin mangas y con los hombros marcándose en pico, en su momento estaba disponible en cinco tallas, de la XS a la XL, por 179,90 euros". Repetit és més barat. Sofia ha estat més natural improvisant un record pels reis, tots dos, pare i mare, llegint un petit text del mòbil que Elionor ha tret del seu bolso: