Catalunya triomfant tornarà a ser rica i plena. Endarrera aquesta gent tan ufana i tan superba. No és tan difícil de recordar. Si es té memòria per recordar fil per randa el que deia Torra en uns tuits de fa anys, no hauria de ser cap problema memoritzar 16 paraules de l'himne de Catalunya. Ja no dic totes les estrofes, però com a mínim el principi. Però no. Inés Arrimadas considera que no ha de cantar l'himne de la comunitat autònoma que ella vol presidir.

Ja era habitual que ni ella ni cap dels membres de Ciutadans al Parlament entonessin el do de pit cada vegada que 'Els Segadors' sonava a l'hemicicle en anys pretèrits, quan el seu partit no era una força política de les més votades. Però ara sí que ho és. Ara podria haver estat elegida Presidenta de la Generalitat de Catalunya si no hi hagués hagut pacte dels partits sobiranistes. Ara és un dels caps més visibles de la política catalana. Però la líder de Ciutadans continua enrocada com en una partida d'escacs.

jaume barbera

RAC1

Avui Inés Arrimadas ha anat a El món a RAC1 on l'ha entrevistat Jordi Basté. Després de les preguntes del director del programa, aquest ha donat pas, com és habitual en entrevistes d'aquest tipus, als tertulians de la taula. Els dijous, un dels habituals és el periodista Jaume Barberà. Que com és característic en ell, i s'agraeix, ha anat directe al gra i ha estat clar i català. La que no ho ha estat tant ha estat la seva interlocutora. Pregunta: "Senyora Arrimadas, vostè ha guanyat les eleccions a Catalunya. L'article 8.4 de l'Estatut diu que 'Els Segadors' és l'himne oficial de Catalunya... Per què no el canta al Parlament?". Resposta: "Perquè sóc lliure de poder cantar o no cantar aquest himne o qualsevol altre". Barberà rebat amb rapidesa i ironia: "Tota la formació del Parlament deuen ser lliures perquè tampoc el canten". "Perquè són lliures. Jo no sé qui el canta o no", diu ella. Demà m'afaitaràs.

arrimadas investidura quim torra sergi alcazar (3)

Sergi Alcázar

Som lliures de cantar o no. De la mateixa manera, els seguidors del Barça també haurien de ser lliures per xiular o no, l'himne espanyol, oi? Ja li dic perquè el xiulen: perquè no se senten representats ni per l'himne, ni pel govern, ni per la monarquia espanyola. La resposta a per què ni ella ni cap membre de Ciutadans no canta 'Els Segadors' continua sense resposta. No va cantar dilluns. Com tampoc ho va fer el 10 de gener del 2016 amb la investidura de Puigdemont:

Més. Arrimadas deu pensar que la millor defensa és l'atac i posa el focus en qui detecta la qüestió, i no en la qüestió. Molts membres del Parlament català no canten l'himne català. Aquesta és la qüestió. No per Arrimadas: "El que em sobta és que en el segle XXI hi hagi algú que estigui mirant el vídeo de la sessió d'investidura per veure qui canta o qui no canta 'Els Segadors'. Cadascú que canti l'himne que vulgui. On diu que s'ha de cantar l'himne?. Per mi no és negociable que el respectis. Que t'obliguin a cantar-ho ho veig en blanc i negre, com un episodio de 'Cuéntame'"... La senyora Arrimadas oblida que 'Cuéntame' és en color. El que era en blanc i negre era el NO-DO. Llavors sí que no es podia cantar 'Els Segadors' ni que es volgués. Barberà continua sense obtenir respostes. El novio de la muerte a escena.

novio muerte

La Sexta

"Com que vostès han començat una campanya internacional de denúncia presentant el President de la Generalitat com un racista i un xenòfob, m'agradaria saber si també pensen iniciar una campanya internacional per denunciar que quatre ministres del PP participen en actes on es canta 'El novio de la muerte"... "M'està comparant una cosa amb l'altra?", s'escandalitza Arrimadas. "Millán Astray era feixista?". "Sí". "I què fan cantant 'El novio de la muerte'? Li sembla bé?". Justificació de la líder de Ciutadans: "hi ha milers de persones que els encanta la Setmana Santa a Màlaga i que poden cantar 'El novio de la muerte' si els agrada sempre que no contravingui cap altra normativa"... Queda tot dit. Només afegiré l'oportuna observació de Jordi Basté: "Tothom pot cantar el que vulgui... fins i tot Valtonyc".