En el primer cap de setmana de campanya electoral a Andalusia, quatre dels principals portaveus dels diferents partits van ser a El objetivo amb Ana Pastor per analitzar què pot passar en aquelles eleccions, a més de tractar altres temes com els pactes en justícia, els pressupostos o el destí dels impostos. Inés Arrimadas, Rafael Simancas, Pablo Echenique i Javier Maroto van debatre a La Sexta totes aquestes qüestions. Catalunya no estava previst en el guió inicial, però la líder de Cs a Catalunya s'hi va referir més d'una, de dues i de tres vegades. Tot molt normal tractant-se d'un debat sobre Andalusia.

arrimadas objetivo

La Sexta

"Teneis que estar muy desesperados para intentar que alguien se crea que nosotros vamos a apoyar los presupuestos generales que están negociando estos señores con Junqueras en la cárcel, un señor que ha dado un golpe de Estado y que habla de las diferencias genéticas entre catalanes y españoles", deia una Arrimadas reptadora amb la resta de contertulians de la taula. L'andalusocatalana o la catalanoandalusa s'oblidava en l'equació d'una de les parts i s'omplia la boca una vegada i una altra amb Catalunya, amb Torra, amb presos polítics i amb un suposat menysteniment per part dels nacionalistes catalans cap a la resta d'Espanya.

arrimadas objetivo3

La Sexta

El polític del PSOE, però, tip d'escoltar el mantra d'Arrimadas sobre Catalunya, a la que culpa de tots els mals que passen a Espanya, la interromp  fent-li tres preguntes molt concretes sobre els projectes polítics del seu partit: "¿Quieres subir el salario mínimo o no, Inés?, ¿Quieres acabar con el copago farmacéutico o no?, ¿Quieres subir las pensiones o no?". Resposta de la política de Cs: "Lo que yo propongo es que lleguemos a un acuerdo entre partidos constitucionalistas y no entre partidos que lo que quieren es romper España y hacer territorios de primera y territorios de segunda". Ella, a lo suyo. Però el seu discurs no va passar desapercebut per molts espectadors:

Els de Simancas no van ser els únics zascas que va rebre Arrimadas. També li va etzibar Javier Maroto quan li va recordar que, en origen, quan un entra en política, ho fa "para tomar decisiones, para hacer lo que se dice, no solo para venir a platós a contarlo". "No sé por qué lo dices", deia Arrimadas ofesa. "No te pongas nerviosa que ahora me toca hablar a mi", li rebat el polític del PP. "¿Sabes lo que yo esperaría de tí si te hubiese votado, aunque me alegro no haberlo hecho por lo que vi después? Que hubieras tenido el arrojo de presentar tu investidura. Cs dice una cosa por la mañana y por la tarde, la contraria". Pots veure el tens moment clicant a la foto:

arrimadas objetivo4

La Sexta

Inés Arrimadas està aconseguint una fita: ser capaç de parlar sempre de Catalunya sigui quin sigui el debat. Que Sandra Barneda no la convidi a El debate de Gran Hermano VIP,  que segur que no es parlaria gens de Míriam o el Koala i sí de Torra i Puigdemont.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat