Josep Borrell és l’home del mes. Com un cantant de rock, els seus fans el consideren una estrella. Però els que detesten la seva música, l’odien.

Borrell Efe

Josep Borrell | EFE

Com qui juga a les cartes, el ministre espanyol d’exteriors està tenint últimament una molt bona mà. El pòquer de barbaritats que ens ha regalat els darrers dies ha estat memorable. En una setmana, Borrell ha incendiat les relacions d’Espanya amb el Regne Unit amb les seves declaracions sobre el trencament del país. L’endemà ens va regalar l’anècdota de l’escopinada fantasma. Pocs dies després ens assabentàvem de la multa que ha de pagar pel cas Abengoa. I per si no n’hi havia prou, el ministre és guardava un as sota la màniga: “als EUA l’únic que van fer va ser matar quatre indis”. Genial. L’Alt Comissionat per la Marca Espanya es deu estar estirant dels cabells.

iceta cuni psc

Miquel Iceta a 'Aquí, amb Josep Cuní | PSC

Les sortides de to del ministre no semblen incomodar massa el seu amic i company de partit Miquel Iceta. En una entrevista aquest matí a ‘Aquí, amb Josep Cuní’, el líder del PSC se n’ha declarat fan incondicional: “sense Borrell no sabria ni anar a comprar pa”. A Iceta li costa triar entre una baguette i pa de xapata, i necessita ajuda. Molt tranquil·litzador de cara la ciutadania.

A Miquel Iceta li agraden les cançons del ministre. I s’arrenca a ballar: “És una persona que a vegades concita filies i fòbies, a vegades se les guanya per com és i com s’expressa. Però és un pes pesant del govern.

La xarxa no ha trigat gens a omplir-se de reaccions. A Twitter no en deixen passar ni una.

El proper cop que Iceta es trobi amb Borrell no li demanarà cap cançó. De ben segur que ja té llest el casset d’Amaral per passar una bona tarda entre amics. A la fleca. “Sin ti no soy nada...”.