A pocs dies de les eleccions del 26M els candidats fitxats a dit pleguen de les seves feines per preparar la campanya. Jordi Cañas marxa de TV3 per afrontar les eleccions europees per Ciutadans i un altre tuitaire ultra deixa la feina per a descans de molts. El columnista del diari ABC Hermann Tertsch fitxa per les llistes europees de Vox. S'acomiada dels seus lectors pels propers 5 anys, el temps que dura el mandat d'eurodiputat. Així ha justificat que plegui del diari més franquista del quiosc: "La razón fundamental de bajar a la arena política es que considero ya insufrible que España viva bajo el permanente cuestionamiento de su existencia como Nación y Estado. En estado de asedio separatista que estrangula su futuro". Catalunya té la culpa que marxi Tertsch.

El millor és que els lectors, i els que no ho són, han reaccionat a Tertsch diputat a Brussel·les contestant una senzilla pregunta. La majoria recorda el cèlebre episodi del columnista tenint una baralla de bar en la qual algunes fonts sostenen que aniria ebri.  Què hi farà Tertsch a Bèlgica?

hermann tertsch GTRES

GTRES

Tertsch diu que marxa per culpa de Catalunya "asedio separatista que estrangula España". Una nou servei de l'independentisme: ha alliberat els lectors de la prosa de Hermann Tertsch.