Guillem Sans és un nom que diu poc. La veu fa més i el programa que ha dirigit encara més. És el director i veu en off del programa APM de TV3. El programa de ràdio que van començar l'any 1994 a les nits de Catalunya Ràdio i va passar a tancar El matí d'Antoni Bassas. Ara Bassas és encara el productor del programa de TV3 que ha ballat molt aquesta temporada les nits i els migdies de TV3. Canviant de dies i d'horari. Va patir un exili als diumenges amb molt poca audiència. Sans com a director del programa s'ho ha hagut d'empassar i ara plega. 

Guillem Sans es va acomiadar a Instagram però ara ha estat entrevistat a RAC 1 per Albert Om on ha afegit dades del seu final. A les xarxes explicava: "Moltes emocions, molts records, molts riures. Es clou una etapa que vaig començar quan encara era estudiant de periodisme i em va sorgir la possibilitat de col·laborar amb el meu espai radiofònic preferit. Anys més tard, vaig formar part del nucli fundador del programa de televisió i vaig acabar essent-ne el director a partir del 2007. Unes quantes temporades de ràdio i unes poques més, "només" 18 de tele. Alguns dels millors anys de la meva vida. M’he buidat. M’ho he passat molt bé; he rigut, he patit i en algunes ocasions també he plorat. Però sempre ho he intentat fer el millor que he pogut. Gràcies, Antoni".

A partir del 18 de juliol enceta un nou repte. Ho fa, diu, "amb empenta, il·lusió i un cert vertigen. Però de vida només en tenim una i jo he vingut a jugar-la i passar-m’ho bé. I allà on vaig, ho podré seguir fent". Albert Om també va abandonar TV3 després de 3 programes, dos d'ells històrics com El club i El convidat (l'altre és el Jo vull ser) i li fa una entrevista de mitja hora a la ràdio. L'APM és el programa de producció aliena més antic en antena de TV3, 18 anys. Van passant programes, productores i cares però segueix l'APM. Ja no és l'èxit apoteòsic de fa anys. Ja no poden comentar talls de Telecinco, ja no tenen reporters simpàtics (com David Verdaguer o l'Hommo APM) sinó hostils, ja no tenen dia fix de la setmana, però allà segueix. Sans reconeix "L'APM ja no té tanta força com fa anys a la TV, sí que en té a les xarxes socials".

apm tv3 logo
APM TV3 logo

I ara què? On va Sans? "És bo fer algun canvi, m'ho he passat molt bé fent-lo, soc un privilegiat però per diversos motius et canses, necessitava un nou repte i vaig comunicar al Bassas que plegava. Deixo la productora Alguna pregunta i començo a un altre lloc. L'APM continua. Seguiré al sector, vaig de cap de continguts a Minoria absoluta". Canvia Antoni Bassas per Toni Soler i decidirà sobre Polònia, Està passant i totes les produccions de Soler i Paco Escribano. Un bon canvi.