L'anticatalanisme arriba a Gran Hermano. Els tres presentadors són catalans i tots tres han assistit a l'ensorrament del programa en la seva 18a edició: Jorge Javier Vázquez els dijous, Jordi González els diumenges i Sandra Barneda els dimarts (Mercedes Milá també és catalana però la van fer fora). Cap dels tres espais setmanals va bé però GH: última hora va tocar fons: un desastrós 2,3% de share. L'audiència va fer com aquest concursant de Guadalix de la Sierra:

badall   @ghoficial

Tele 5

Paolo Vasile ja va decidir abans d'aquesta ruïna que es carregava el programa per la meitat. Tele 5 va emetre a les 22h trenta minuts de Barneda i Nagore, que casualment hores abans de coincidir a plató van promocionar-se per primer cop juntes a les xarxes. Al prime time T5 va fer una pel·lícula d'acció (Non-Stop del català Jaume Collet-Serra: 7,7%) i de matinada segona part del programa de Barneda, amb un ínfim 3,9%. Resultats que empenyen Vasile a prendre una decisió dràstica. Estem davant la fi de Gran Hermano? De moment l'única que mira embadalida aquí és Barneda a la seva parella asseguda a terra.

nagore barneda   @ghoficial

Tele 5

L'audiència se la va endur sencera Masterchef (20,2%). La resta de cadenes van optar per un perfil baix. TV3 i Minoria absoluta van tenir la bona pensada de revisitar una família de pagesos de la Garrotxa, que ja van aparèixer fa 25 anys a TV3, per comprovar com s'ha transformat la societat rural l'últim quart de segle. El documental Com hem canviat va fer un 9,6%, correcte pels estàndards del Sense ficció però per sota de la mitjana de la cadena. La productora de Toni Soler tindrà avui Queco Novell per duplicat: a Aeroport de TV3 i al prometedor Patria(s) a BTV. Un documental sobre l'independentisme que farà als espectadors de TV3 dubtar entre el 3 o el 9 (a quin botó del comandament a distància va BTV?).

cardenas  isoler   @estapassanttv3

Està passant

Toni Soler segueix enfotent-se del mort i de qui el vetlla. Amb un 14,6% Està passant va seguir líder buscant inspiració mirant Cárdenas. El seu Hora punta (6,7%) té una sort: a la seva hora GH va molt pitjor. De la resta de tele en català, a 8tv pugen Arucitys i Catalunya directe (6,4% i 1,6%) però baixen Fora de joc i 8 al dia ( 1,2% i 4,4%). I TV3 manté un frec a frec amb Atresmedia a totes les franges: Els matins perd per una dècima davant Griso (21,1% a 21,2%) i Al rojo vivo lidera després amb un 17,5%. L'enganxada Ferreras Sanchis va ser un ganxo massa potent.

ruth i darin   @tardaobertaTV3

La graella impregnada de procés segueix fent líder, de molt, la cadena pública. La temptació de passar-ho tot pel sedàs de l'independentisme s'escampa arreu. Tarda oberta n'és l'exemple més viu. L'únic magazine que sobreviu a la cadena segueix amb dades altes (12,5%) però pagant un peatge: que entrevistis un dels actors vius més imponents del món (Ricardo Darín estrena a Barcelona Escenas de la vida coyugal) i el ganxo sigui saber si parla d'un matrimoni trencat o del procés.