Masterchef ha tornat amb la gala més boja d’aquesta edició. Fa setmanes que els famosos ho donen tot per preparar els millors plats possibles, però són les baralles entre ells el que destaca.

Tot començava amb un gran repte, una prova dividida en tres fases eliminatòries amb l’ou com a ingredient principal. Els concursants havien de preparar un ou poché i una truita francesa. Dues receptes fàcils a simple vista, amb una gran exigència per part del jurat. José Corbacho i Silvia Abril, qui va tornar a les cuines després de ser repescada la setmana passada, van arribar a la fase final: qui cuinés la millor truita de patates s’emportaria el davantal daurat.

Silvia va estrenar-se per la porta gran, aconseguint la immunitat durant tot el programa.

I d’aquí, a Alacant. En la prova d’exteriors d’aquesta setmana van cuinar tots junts, sense dividir-se per equips com acostumen. Silvia Abril va ser la capitana, però això es va acabar convertint en tot un malson per ella.

El repte era cuinar una amanida de ventresca, arròs a banda, arròs melós i toña alacantina per 50 comensals. La prova era d’allò més complicada en tenir només 100 minuts per preparar-ho, i la mala organització que van tenir va enfonsar la capitana. Silvia Abril va plorar desconsoladament en veure com se’ls hi anava de les mans. I el jurat la va enviar directament a la prova d’eliminació. 

Les elaboracions finals van acabar estant delicioses, però no van convèncer al jurat. Els dos guanyadors van ser José Corbacho i Patricia Montero, emportant-se finalment el premi l'actriu.

La baralla de la jornada van protagonitzar-la, de nou, Bibiana Fernández i Anabel Alonso. Des del principi del concurs que no s’han acabat de portar gaire bé, i setmana rere setmana són les seves discussions les més sonades. En aquesta ocasió tot va venir amb la decisió del jurat d’enviar Bibiana a jugar-se la seva continuïtat. No s’ho va prendre gens bé, i no va dubtar en culpar Anabel d’haver-la empipat durant tota la prova. 

Arribava la prova final, on Saúl, Bibiana i Juan Betancourt s’enfrontaven per no ser els expulsats. Va haver-hi temps, per això, d’un moment musical, amb els salvats interpretant un tema compost per ells. 

Amb els ulls tancats, van haver de seleccionar 15 ingredients per cuinar el plat que volguessin. I sorprenentment, van demostrar un alt nivell culinari amb unes elaboracions molt professionals. Els tres membres del jurat van felicitar-los, però un d’ells havia d’abandonar.

El model Juan Betancourt va tenir un petit problema amb el bacallà, sent el pitjor de tots els plats presentats. Amb això es va convertir en l’últim expulsat, el que va emocionar els seus companys.

La gala va tenir moments de tot, seguint millorant els concursants una setmana més. Així com l'audiència, pujant i arribant a un espectacular 20,2% de share.