Telecinco porta mesos sense ningú al volant. El desconcert forma part del decorat de la cadena. També les decisions equivocades, l'absurd, els experiments desesperats. Se li està posant una cara de TVE que no s'aguanta. Amb una diferència: amb la pública sempre tens un bri d'esperança, perquè amb una plantilla equivalent a la població de les Borges Blanques, Tremp o Ulldecona (al voltant dels 6.500 habitants), sempre pot sortir com un bolet alguna bona idea. Improbable, però no impossible. A la cadena amiga, però, tot sembla perdut. En tot cas, van molt més de la mà del que sembla. 

Les dues opcions televisives s'han posat d'acord aquest final d'any i han desplegat una catifa vermella a una política molt polèmica i molt fatxa. De fet, és l'ídola d'aquesta parròquia: Isabel Díaz Ayuso. La forma d'obligar a empassar-nos-la és realment detestable: la fiquen amb calçador en programes d'entreteniment. Mai no informatius, clar, perquè ja sap que la pot fer grossa. En espais blanquets (sobre el paper) i especialment en concursos de talents no grinyola tant. No perquè ella sigui el talent en persona, no. Més aviat perquè amb somriure una mica i dir quatre irrellevàncies ja ho tindria. La resta va a càrrec dels presentadors, participants i públic dels formats: fer-li la gara-gara. L'objectiu és claríssim: començar amb la campanya electoral. TVE, Telecinco, Antena 3, totes a una per l'assalt a La Moncloa del PP. I com que Feijóo està demostrant que és un bluff, trien Ayuso. Descarat. 

Santi Millán con Isabel Díaz Ayuso Got Talent Telecinco
Santi Millán amb Isabel Díaz Ayuso a 'Got Talent' / Telecinco

Ayuso, 'hasta en la sopa': estrella convidada a l'especial de Nadal de 'Masterchef'

Doble dosi nadalenca d'Ayuso a la tele. Ja hem tingut la primera cullerada a la final del 'Got Talent' de Risto Mejide, i en uns dies tornarà a sortir en antena en un dels especials de 'Masterchef'. En aquest cas no sorprèn gaire: és la favorita i musa de Jordi Cruz. També un referent per a Samantha Vallejo-Nájera, neta d'el terrorífic doctor nazi Mengele, però en la seva versió espanyola. La Isabel als fogons, què podria sortir malament?. Llàstima que el programa ja estigui gravat, l'espectacle en directe hagués estat apoteòsic. Si tenen el suficient estómac, una recomanació: no tractin d'emular les seves receptes, tècniques o preparacions a casa. Ho agrairan. De fet no reprodueixin absolutament res, de tot cor. El que sí reproduirem seran els comentaris de la xarxa, que es revolten contra la maniobra de la tele pública, és a dir: pagada amb els diners de tots. També dels que mai votarien Ayuso ni cobrant una propineta. 

'Got Talent', una mostra més de la campanya pro-PP en programes d'entreteniment: fàstic entre els espectadors

Saltem a Telecinco, on s'ha celebrat l'enèsim final de l'interminable serial del 'Got Talent'. Amb aquest format tenim un déjà vu  infinit. Les cares canvien, però tot té gust a vist, sentit, degustat, grapejat. Sempre celebren una final, o una semifinal, o una ronda decisiva. Quina intensitat, quina mandra. En aquesta ocasió, això sí, elevada al cub. Perquè de cop i volta, patapam, Ayuso. L'estrella. Visitava l'escenari per felicitar un grup de noies flamenques i convidar-les a actuar a les festes del 2 de maig. Però vaja, que també podria haver entrat per promocionar una cadena de pizzeries o anunciar alarmes. Era només una excusa per ovacionar-la, agenollar-se, bavejar i regalar-li uns minuts en prime time. El resultat és dispar: els seus fans en èxtasi, la resta del personal fastiguejat. Després s'estranyaran a Mediaset en comprovar que s'han estavellat, un dia més, en les audiències. Un 13'1% a tot l'Estat, la final menys vista de la història. A Catalunya no arriben ni als dos dígits, 9'3%. Vaaaaja. Coses que passen. "Esperpento", "vomitivo", diuen a xarxes.

Isabel Díaz Ayuso Got Talent Telecinco
Isabel Díaz Ayuso a 'Got Talent' / Telecinco

Hi ha dies en els que amb tancar el televisor no n'hi hauria prou. Llançar-lo per la finestra sembla una opció més assenyada.