Els combats dialèctics i tuitaires entre l'advocat Gonzalo Boye i l'eurodiputat de Ciudadanos Jordi Cañas s'estan convertint en un gènere propi. Malauradament, però, ja sabem com acaben: K.O. incontestable del lletrat al 'hooligan' taronja. No importa gaire el tema de la discussió: presos polítics, qüestions legals o el vol de la mosca de la fruita. De fet, ni tan sols existeix combat. El ridícul i les provocacions anticatalanes de Cañas reben sempre la mateixa medicina: un escarni tan elegant com a incontestable. El nou element de debat, la carrera espacial, no ha estat una excepció.

Jordi Cañas @cscantabria

Jordi Cañas fa ganyota / @cscantabria

Cañas volia ridiculitzar els projectes de llançament de satèl·lits per part del Govern de la Generalitat traient pit per un contracte a Airbus Espanya per dissenyar aquesta mena d'enginys. Segons en Jordi, una nova mostra de la grandesa patriòtica rojigualda, inabastable per als indepes. Llàstima per al de Cs, però, que la realitat li ha clavat una galeta que li ha posat en òrbita: el fracàs del llançament d'Ingenio, un satèl·lit 'marca Espanya' que es va desviar del seu rumb 8 minuts després d'enlairar-se. El resultat: la pèrdua de l'aparell, un dels màxims exponents de la investigació en matèria aeroespacial i una patacada descomunal. No és que Boye se n'alegri, ni molt menys, però sí que parla molt bé de la característica principal de Cañas: passar-se de llest i de 'cuñao'. L'advocat signa una frase tan senzilla com a genial: "la carrera espacial es muy compleja". Exacte. No és apta per a determinades ments, que només pensen en una cosa.

gonzalo boye i la seva dona

Gonzalo Boye somriu amb Isabel Elbal / ACN

Gonzalo Boye mirant mòbil @boye g

Gonzalo Boye mirant mòbil / @boye_g

CAÑAS MOBIL tv3

Jordi Cañas ensenya el mòbil / TV3

A hores d'ara, encara no hem llegit la resposta enrabiada de Cañas, insultant a tort i a dret. Bé, a dret tampoc: en això tampoc pot competir amb en Gonzalo.