L'advocat Gonzalo Boye va participar al 'Tot es mou' de TV3 per valorar la decisió del tribunal de Brussel·les, que ha tombat novament una euroordre contra els polítics catalans independentistes a l'exili. En aquesta ocasió, es tractava de la causa contra l'exconseller Lluís Puig, que no serà extradit a Espanya. Boye explicava també que els jutges belgues han advertit seriosament els seus homòlegs espanyols pel "risc de vulneració del dret a la presumpció d'innocència"A la taula de debat hi havia el professor d'Economia de la UB Gonzalo Bernardos, que va voler ficar cullerada contra el lletrat quan la presentadora Helena Garcia Melero li demanava sobre la campanya de persecució contra l'advocat xilè. Boye augura "más de un bochorno" per a la justícia. Però per a "bochorno", el de Bernardos, actuant com a simulacre de magistrat en referència al cas de segrest d'Emiliano Revilla, i pel qual ara li exigeixen una indemnització, malgrat que mai ha hagut d'entrar a presó.

Gonzalo Boye y Helena García Melero TV3

Gonzalo Boye i Helena García Melero / TV3

Bernardos, esbiaixat com mai: "vostè va ser condemnat per donar recolzament a ETA. Li sembla malament pagar?"  La rèplica de Boye​, magistral: "usted de Derecho no sabe nada, este es un tema que ha prescrito hace 15 años. Se lo inventan". Bernardos feia ganyotes còmiques i lamentables. L'advocat li recriminava: "¿me deja terminar o va a ser tan maleducado? Han cambiado el criterio exclusivamente para ir a por mí, como ha ido la AN, como ha habido asaltos a mi despacho en dos ocasiones... ahora, yo creo sinceramente que usted le hace un mal favor a la democracia". Melero intentava frenar Bernardos, però és tan tossut com a interessat. Tornava a intentar-ho amb un català pràcticament inintel·ligible. Tot literal.: "li dic. Vostè. Que va fer molt mal. A la persona que van segrestar i a les seves famílies. Si li sembla malament... que com a mínim econòmicament lis doni una part del que lis va treure" Tip de sentir bajanades, Boye el va esmicolar: "mire, señor... bueno, no sé ni cómo se llama. Lo he dicho hasta la saciedad: no participé en ese secuestro". Bernardos tornava a demostrar la seva manca d'educació a crits: "vostè està condemnat, senyor". Boye, èpic: "¿Me deja terminar? Efectivamente. Y también hay gente en Lledoners condenada. Y tampoco lo han hecho".

Gonzalo Boye Gustavo Bernardos Tot es mou TV3

Gonzalo Boye suportant les ganyotes de Gustavo Bernardos a 'Tot es mou' / TV3

Gonzalo Boye repaso a Gonzalo Bernardos TV3

Gonzalo Boye repassada a Gonzalo Bernardos / TV3

Bernardos, sempre donant la nota. Una de pèssima, d'indocumentada i rància. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat