Dedicar-se a la docència requereix coneixements, capacitat pedagògica i molta, molta paciència. Segurament el professor d'Economia de la Universitat de Barcelona, Gonzalo Bernardos, del primer apartat va sobrat (menys de Llengua, Geografia, Història...), però de la resta, ni fava. L'ha feta de ben grossa a les xarxes socials, mentre discutia amb mig Twitter sobre pensions i edat de jubilació. El que havia de ser una classe magistral del 'profe' unionista ha acabat en batussa. La seva tesi, la de allargar l'edat de retirada dels treballadors per obtenir una pensió més alta, feia pudor a incendi: "jubilarse a los 65 años y cobrar una buena pensión es imposible", deia. Ha estat l'espurna d'una tempesta que ha sobrepassat Bernardos, que acabava per perdre els estreps, insultant de forma classista i nauseabunda a un tuitaire. 

La qüestió no hagués passat d'un petit incident, dels molts que tenen lloc a Twitter, si en Gonzalo no hagués començat a menystenir obrers i treballadors de feines de menys qualificació i salari, però tant o més esforç que, per exemple, la seva. Ha començat a titllar els crítics de "comunistas", però la traca final ha arribat amb la seva resposta a un home que li deia: "súbase usted a un andamio hasta los 70". A la bastida no, però Bernardos sí que s'ha pujat "al palito" i ha escrit una piulada infecta: "Haber estudiado y no tendrías que hacerlo". Re-tra-tat, que diria Pedrerol. La xarxa ha començat a cremar sense control, i el protagonista, veient que el foc amenaçava amb calcinar-lo, ha esborrat el tuit a corre-cuita i ha expressat unes disculpes tan patètiques com inversemblants. "Una frase desafortunada", l'ha batejat, fruit dels insults que assegurava estar rebent, com "esquirol" o "vergüenza". Per a vergonya, la seva.

Gonzalo Bernardos insult classista Twitter

Gonzalo Bernardos insult classista / Twitter

Gonzalo Bernardos dit TV3

Gonzalo Bernardos / TV3

Fer de Messies i no arribar ni a pregoner de fireta. Tot això ho diu un home que es dedica a arrabassar els estalvis dels avis a través d'espots de televisió, la seva nova vocació. Avis que, segurament, s'han deixat la pell en feines tan poc dignes per a ell, però que valen or. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat