La fragmentació del Govern de Catalunya és el tema del dia. Ahir a la nit el president Pere Aragonès va sortir a hores intempestives -poc va pensar en els periodistes que l'endemà treballen a primeríssima hora- i va anunciar una decisió dràstica que afecta el seu executiu. Amb el cessament de Jordi Puigneró, vicepresident de Catalunya, es va desencadenar la polèmica. A la tele amb múltiples tertúlies, a la ràdio amb últimes hores i a les xarxes socials amb tweets letals, contundents i alguns d'ells hiperventilats. Hi ha molta gent que no va poder dormir.

Pere Aragonès - Carlos Baglietto
Pere Aragonès compareixença 28 setembre 2022 / Carlos Baglietto

Un d'aquests tweets és el de Gerard Quintana. El cantant de 'Sopa de Cabra' sembla que s'ha aixecat aquest dijous amb ganes de guerra. En el seu timeline li ha sortit el periodista català Jordi Évole -un dels més influents de tot Espanya- i ell no ha dubtat a donar-li on li pot fer més mal. Repassem el tweet inicial del presentador de 'Lo de Évole' que ha mutat en una  brutal batussa:

Després de veure aquest tuit, que anava amb tota la intenció del món perquè els independentistes piquessin, a Gerard se li ha ennuegat la sopa i li ha respòs amb un "sopa-po". "Cert, La Sexta en caiguda lliure #FerrerasGate", ha replicat amb mala llet Quintana, fervorosament independentista. Però allà no s'ha quedat la cosa, perquè la picabaralla entre el de Cornellà de Llobregat i el de Girona ha anat a més. "Per sort Sopa de Cabra encara ho mira tothom. Bon dia, malparits! Una abraçada, Gerard!", contestava Évole, totalment irònic.

Sonora galeta d'Évole

Quitana tenia avui la metxa curta i ha continuat donant-li joc a Évole. Semblava una discussió d'adolescents que estrenen Twitter, però no: entre ambdós acumulen més de 3.600.000 seguidors, els quals no entenien res. El que llavors no s'esperava Quintana, que li ha tornat el bon dia amb un "bon dia, follonero", és que Évole li recordés un titular que provarà com una puntada de peu al cul a molts indepes. Resa així i és d'El País: "El grup Sopa de Cabra defensa l'ús del castellà en el rock català". Ufff...

Plantofada amical de Quintana

El serial es tancava amb un tweet de Quintana, molt ben pensat i que ha conclòs el ball de bastons. "Sempre he pensat que ABBA era un grup suec", ha replicat el gironí. Évole, juganer, ha llençat la seva última bala: "Waterloooo". I fins aquí el serial mediaticopolític del matí de dijous que ens consta que ha enganxat molts tuitaires. Sort que en Gerard i en Jordi s'ho han pres amb humor: pel bé de Catalunya i pel bé de la seva amistat, perquè ens consta que es porten de perles. No són "befos", però sí que de tant en tant prenen una sopeta, encara que no precisament de cabra. Són millors les de la iaia Sunción.

Donaire VS Évole

Un altre miniserial que ens ha deixat el tweet viral d'Évole ha estat el que l'ha ajuntat a ell amb Albert Donaire, el mosso independentista més famós de Catalunya. Aquest, sense embuts, ha carregat amb tot contra el moderador català: "Sort, perquè sinó descobririen que gent com tu és de Catalunya". La rèplica d'Évole, que avui estava tot el matí pendent de les notificacions que li saltaven al mòbil, letal: emojis de crispetes.