El 'Persona Infiltrada' és un gran programa de TV3 que presenta Marta Torné. Va després del 'Polònia' els dijous i sol tenir bastanta tirada a causa de l'efecte arrossegament del format humorístic. Marta Torné, exconductora de 'Cámbiame' (Telecinco), presenta aquest espai en el qual un convidat especial que viu amb una família durant unes hores, ha de descobrir qui és la persona infiltrada. És a dir, qui no pertany a la família com a tal. Ahir, el convidat VIP del programa de Torné va ser Xavier Graset. El conegut presentador del Més 324 estava sortint alhora a TV3 i al 3/24. Twitter bullia, i no precisament pel que passava al canal secundari de la pública, sinó pel que ocorria al principal, TV3. A alguns, com és el cas del mosso independentista Albert Donaire, no els va agradar un pèl el 'Persona Infiltrada'.

Graset passant-lo en gran - TV3
Graset passant-lo en gran TV3

I no precisament perquè Graset no tingués gràcia, que la té, o perquè el programa estigués mal realitzat tècnicament. El problema va ser la llengua: la família amb la qual s'allotjava Graset era castellanoparlant. Residents a Terrassa, alguns dels familiars s'expressaven en castellà, fins i tot a la presentació del programa. Un fet que va provar com una puntada de peu al cul a Donaire, que no va dubtar a desfogar-se per Twitter: "Comencem bé... en el #PIGrasetTV3 no podien trobar una família catalanoparlant, no? Els pares, ni la presentació han memoritzat ni après en català. Res, un exemple d'aquella Catalunya dels que diuen que 'per ser catalans no fa falta que s'integrin'. Així se salva una llengua... sí, senyor!".

Un Donaire que, tanmateix, no es quedava sol en les crítiques al late night de TV3. El mosso retuitejava desenes de tuits d'usuaris que pensaven el mateix que ell. "Una família de monolingües. La mare és una anticatalana furibunda", deia un tal Josep Maria Recasens. O Miriam que, tipa, es quedava a gust via Twitter: "Per què hi ha una família catalana que no sap ni una paraula en català? Patètic". Davant de tant castellà, Donaire prenia una dràstica decisió: apagar la tele. "Doncs res. Avui el #PIGrasetTV3 serà el #PIGrasetTelefe. Porten des de l'any 2002 a Catalunya... ¡20 anys! I són incapaços de parlar en català? De veritat? Però no ho diguem, que ens diran de xenòfobs cap a amunt. Apa, apago TV3", escrivia el simpatitzant de Demòcrates a Twitter. Després es va posar una sèrie, encara que a partir del proper 10 d'octubre, si li passa quelcom similar sempre es podrà posar el SX3, el renovat Super 3 de Sigfrid Gras. Ànims, Albert.

El Xavier Graset més extravertit

Més enllà de la polèmica de Twitter, el 'Persona Infiltrada' d'ahir ens va servir als que ens agrada la tele per veure una nova faceta del presentador del Més 324. Lluny de la serietat i el seriós rictus que manté sempre a les seves tertúlies, Graset es va mostrar obert i simpàtic amb la família Marcote Vilte. Va fer broma, va riure molt i fins i tot es va atrevir a jugar amb les gavines en un parc. En resum, va fascinar. Això sí, la seva intuïció li va jugar una mala passada: en David no era la persona infiltrada, era en Gastón. Ningú no és perfecte.

Xavier Graset en el seu Més 324 - 3/24
Xavier Graset en el seu Més 324 - 3/24