Gerard Piqué no s'ha amagat i ha ofert tota mena d'explicacions arran de la filtració dels àudios privats amb el president de la Federació espanyola de futbol, Luis Rubiales, en els que tractaven el nou format de la Supercopa de futbol, que ara es disputa a Aràbia Saudita a canvi d'una morterada de milions. L'empresa del central culer, Kosmos, va ser la catalitzadora d'aquest canvi en la competició. I com a conseqüència de la seva gestió professional, ha rebut una comissió milionària que ha aixecat polseguera. Molta. De fet, molta més que el 2019, quan aquesta notícia es va fer pública però ningú es va escandalitzar com està passant aquest 2022. Les converses han afegit el fang necessari per provocar la revifada mediàtica, així com d'altres episodis de comissionistes que esquitxen dirigents molt importants del PP de Madrid, Ayuso i Almeida. Tots a cremar Piqué per tapar les misèries pròpies. Un clàssic intemporal que sempre hi torna. 

El debat, més o menys artificial, més o menys fonamentat, continuarà malgrat les explicacions que el futbolista i empresari català va oferir a través del seu canal de Twitch, en el qual va acceptar les preguntes de tots els periodistes del panorama estatal. Piqué va defensar l'honorabilitat, transparència i decència de les gestions que van dur a terme, i ho va fer amb la seva contundència habitual. Fins i tot va tenir una enganxada amb el presentador de la COPE Juanma Castaño, que li recriminava el conflicte d'interessos per ser jugador i empresari alhora. "A veces parece que vives en otro mundo, chico. Ya te digo yo que sé separar los negocios del fútbol. Es tirar mierda por tirar mierda". 100% Geri.

3gerardpique 274772364 1307527699757251 3579991338657843879 n

Gerard Piqué / Instagram

juanma castano portada

Juanma Castaño / COPE

Bona part de la intervenció d'en Gerard es va dur a terme en castellà, ja que moltes de les preguntes eren d'informadors espanyols. Però també hi va haver espai per al català, faltaria més. Un fet que va provocar un altre clàssic, el dels insults i menyspreus per parlar en la seva llengua materna. Catalanofòbia​ a dojo, irada i sense solta i volta. El còctel d'espanyolistes, monolingües i mononeuronals era anit perfecte: Piqué, odiat per ser català, del Barça i tatxat d'indepe, a la diana... minuts després de la desfeta del Barça contra el Cadis al Camp Nou, sentenciant virtualment la Lliga a favor del Reial Madrid. Pulsacions a mil per hora, bilis vessant per cada orifici, dits ràpids teclejant insults i bajanades de l'Espanya plural, i tal: "En Español, que estamos en España subnormales". 

Insultos catalnófobos contra Piqué 3 Twitter

Insults catalanòfobs contra Gerard Piqué / Twitter

En Marc Lesan recollia i compartia a Twitter la muntanya d'ofenses contra Piqué, el català i Catalunya que van guarnir la compareixença del blaugrana. El reguitzell és molt simptomàtic de l'Espanya que els hi està quedant aquest 2022: Una grande y ultra. Coses com "en Castellano polaco", "habla español independentista", "estás hablando en latín", "habla en un idioma real" i moltes 'ñ' utilitzades com a arma llancívola, demostrant que hi ha qui s'ho 'curra' ben poquet. Pobrets.

Gerard Piqué 2 Twitch

Gerard Piqué donant explicacions sobre el cas Supercopa / Twitch

 

 

Insultos catalnófobos contra Piqué Twitter

Insultos catalnófobos contra Piqué 2 Twitter

Més insults catalanòfobs contra Gerard Piqué / Twitter

Aquest és el nivell. Sota zero i baixant. Continuarà (malauradament).