La gala de la Pilota d'Or té guanyadors i guanyadores, un grapat de moments divertits, emocionants i colpidors, i com si no, una legió d'ofendiditos amb el palmarès de 2021. En aquest selecte grup trobem el madridisme, així en general, indignats perquè l'exculer Leo Messi aixequés la setena Pilota d'Or per damunt del seu davanter, Karim Benzema. Han viscut l'elecció de l'argentí com un drama i un atropellament gravíssim i intolerable. Quina peneta. Ara bé, si volen trobar alguna cosa intolerable, no han de buscar gaire lluny: el seu diari de referència, el Marca, la bíblia merengona per excel·lència, ha signat dues piulades amb titulars que fan caure la cara de vergonya. 

Els protagonistes d'aquests tuits són el present i el futur del F.C.Barcelona: Alexia Putellas, millor jugadora del planeta futbol, i Pedri González, el millor jove del curs. Alexia va emocionar l'afició en ser la primera catalana (o català) que s'enduu la preuada pilota daurada, oferint un discurs sensacional i que forma part de la història. Per altra banda, el canari va triomfar a la votació amb la diferència més gran mai no aconseguida per un guardonat en aquesta categoria. Com han aconseguit crear polèmica i emprenyar al personal? Molt fàcil: exhibint catalanofòbia

Pedri gana el trofeu Kopa EFE

Pedri González va guanyar el trofeu Kopa al millor jugador jove / EFE

Alexia Putellas Balón de Oro EFE

Alexia Putellas, primera Pilota d'Or / EFE

Segons el rotatiu esportiu, no és el mateix ser català que canari, i així ho van deixar per escrit durant el lliurament dels guardons a París. Quan van proclamar el nom del migcampista de 18 anys, van escriure el següent: "El canario gana el trofeo Kopa y se corona como mejor jugador joven". Res a dir, tot correcte. No podem dir el mateix del cas de Putellas, a qui van estimar-se més anomenar per la nacionalitat que posa en el seu DNI: "Primera española en ganar el Balón de Oro". Que sí, que Catalunya encara forma part de l'Estat espanyol, però sembla que afegir que algú és catalana o català pot provocar col·lapses als lectors, redactors i editors del Marca. Millor amagar-ho i dir que és espanyola, i prou. Profesional. Mu' profesional.

A xarxes el detall no ha passat pas desapercebut, i és que ja en són moltes. Hi ha qui s'ha empipat i molt amb el diari, i el posen a parir: "Què estúpids arribeu a ser". Estúpids no, senzillament catalanòfobs i oportunistes. Hi ha més reaccions en aquest sentit.

Catalanofobia Marca Balón de Oro Twitter

Crítiques a la catalanofòbia del Marca a la Pilota d'Or / Twitter

Per cert, que el diari 'El País' també s'hi ha volgut afegir, a la moda de negar l'evidència. Què bonic tot.

Quina sort la dels canaris: han aconseguit la independència i nosaltres sense adonar-nos. Haurem d'estudiar la seva estratègia. Per cert, felicitats pel zero, Marca.