Un dels noms propis dels darrers dies és sens dubte el de Gerard Piqué. El central i un dels capitans del Barça s'ha vist protagonitzant una polèmica sobre la Supercopa espanyola de futbol. El 31 d'octubre del 2019, el jugador blaugrana  va reconèixer públicament que la seva empresa, Kosmos, havia exercit de mitjancera entre la RFEF i l'Aràbia Saudita per tancar un acord perquè la disputa de la Supercopa d'Espanya se celebrés al país de l'Orient Mitjà. "Hemos estado implicados en la Supercopa y hemos ayudado para que se pusieran en contacto". Amb aquestes declaracions semblava que el tema quedava tancat, però ara ha tornat al primer pla mediàtic, després que El Confidencial hagi tingut accés a uns àudios de converses entre Gerard Piqué i Luis Rubiales, president de la RFEF, parlant de les negociacions. Segons el mateix mitjà, Rubiales hauria pressionat les autoritats de Riad perquè abonessin l'empresa del jugador del Barça fins a 24 milions d'euros per fer de mitjancera. "A ver, Rubi, si es un tema de dinero, si ellos (el Real Madrid) por 8 irían, hostia tío, se pagan ocho al Madrid y ocho al Barça... a los demás se les pagan 2 y 1. son 19, y se quedan la Federación seis kilos. Antes de quedarse con nada, se quedan seis kilos. Y apretamos a Arabia Saudí y quizá le sacamos... le decimos que si no, el Madrid no va... y le sacamos un palo más o dos palos más. Antes de hacerlo en España, que no van a ganar ni tres... es para pensarlo", li diu Piqué a Rubiales en un dels àudios que s'han filtrat.

pique
Gerard Piqué / @3gerardpique

Després d'això, el jugador, com fa sempre, va decidir agafar el toro per les banyes i plantar cara i sortir a dir-hi la seva, sense justificacions, sense excuses, a cara descoberta i sense res a amagar, pel que és un comportament que no té res d'il·legal. Ho va fer a través de Twitch, on el blaugrana no va defugir les preguntes dels periodistes i on va deixar clar que  "Todo lo que hemos hecho es legal, no tengo que esconder nada. Todo lo que hacemos en Kosmos, ya título personal, me siento orgulloso. Nosotros (Kosmos) tenemos buenas conexiones en Oriente Medio. Arabia Saudita nos dijo que quería traer competiciones oficiales a su país, y viendo el panorama optamos por hablar con Rubiales para ver si podían estar interesados ​​en mover la Supercopa". Un dels periodistes que li va buscar les pessigolles a Piqué va ser Juanma Castaño d'El partidazo de la COPE, amb qui va tenir un intercanvi de paraules quan aquest li va posar en entredit l'ètica o la moralitat d'un acord com aquest, quan va parlar de "conflicto de intereses" o quan va deixar caure que no era normal la familiaritat amb la qual es parlaven Rubiales i Piqué ("Rubi, Geri"). Resposta del central, dilluns: "A veces parece que vives en otro mundo, chico. A Rubi le voy a llamar así porque tengo relación con él, era mi presidente cuando jugaba en la selección. Estás mezclando las cosas. Obviamente tengo más relación con Rubiales que un futbolista de otro equipo que no ha estado en la Selección. ¿Qué me estás contando? Estoy ayudando a Rubiales. Le supone 100% a la Federación. El conflicto de interés, de la línea roja que marcáis, depende de los valores que uno recibe en casa cuando es pequeño. Y aquí ya te digo yo que sé separar los negocios del fútbol y no he pedido nunca una ayuda de nada. Es tirar mierda por tirar mierda".

cope pique
Juanma Castaño i Gerard Piqué / Twitch

A la COPE s'han agafat a aquestes últimes declaracions de que mai demanaria res, i posen damunt la taula un altre àudio on es parla de voler jugar els Jocs Olímpics de Tòquio amb la selecció espanyola. I Piqué ha dit que ja n'hi havia prou d'aquest color, que fins aquí. I la galeta amb la mà oberta que els hi ha dedicat a l'emissora en concret i al programa en particular ha estat de traca, recordant una de grossa de la COPE quan en un programa es va insinuar que els jugadors del Barça es dopaven:

Juanma Castaño no ha estat l'únic que ha rebut. També ho ha fet un altre nom destacat de l'emissora, Manolo Lama, que ha saltat per recriminar-li a Piqué que "te admiro como futbolista y como empresario, pero por favor no vengas a darnos clases de moral. Recuerda lo que le dijiste a un guardia urbano: "me tenéis envidia porque soy famoso", "me estáis multando porque vais a comisión, porque no tenéis dinero"". La resposta de Piqué, èpica, en forma de vídeo recuperat de l'hemeroteca protagonitzat per Lama i un sensesostre en una final europea a Hamburg:

 Piqué desfermat. Ja li poden respondre tots els periodistes de l'emissora que ens fa l'efecte que el jugador català anirà repartint a tort i a dret. En té per tots.